22 GODINE TRIJEZNOSTI

Holivudska zvijezda Jamie Lee Curtis otvoreno o svojoj borbi s ovisnošću: 'Bila sam bolesna kao i moje tajne'

04.02.2021 u 21:36

Bionic
Reading

Fotografija iz mlađih dana, na kojoj u ruci drži čašu alkoholnog pića, osvanula je u srijedu na Instagramu Jamie Lee Curtis, uz koju je slavna holivudska glumica otvoreno progovorila o svojoj ovisnosti i putu otriježnjenja

'Nekada davno... u dalekoj, dalekoj galaksiji... bila sam mlada zvijezda u ratu sa samom sobom. Tada to nisam znala. Grabila sam sve i držala to skriveno. Bila sam bolesna kao i moje tajne ', započela je svoju ispovijest Curtis pa zahvalila svima koji su joj pomogli da se otrijezni.

'Uz Božju milost i potporu brojnih ljudi, koji se mogu povezati sa svim tim osjećajima, te nekoliko anđela trijeznosti... uspjela sam dan po dan ostati trijezna već 22 godine', napisala je Curtis i dodala kako nije bila od onih alkoholičara koji su dotaknuli samo dno, pa joj je jedna od rijetkih fotografija na kojioj s ponosom pije vrlo korisna u prisjećanju na to vrijeme.

'Svima koji se bore i onima koji su na tom putu... Moja ruka u tvojim', zaključila je Curtis objavu, referirajući se na svoju dobortvornu orgnizaciju 'My Hand in Yours'.

Slavna glumica ima obiteljsku povijest ovisnosti. Njezin otac, glumac Tony Curtis, borio se s ovisnošću o alkoholu, kokainu i heroinu, a polubrat Nicholas Curtis preminuo je 1994. od predoziranja heroinom.

  • +9
Jamie Lee Curtis Izvor: Profimedia / Autor: IFA Film / United Archives / Profimedia

Curtis je 2018. godine progovorila za časopis People o svojoj desetogodišnjoj ovisnosti o opioidima, otkrivši kako su joj opijati prvi put prepisani 1989. godine nakon manje plastične operacije zbog 'naslijeđenih natečenih očiju'.

Sljedećih deset godina, otkrila je Curtis, uzimala je tablete protiv bolova dolazeći do njih na sve moguće načine, pa čak i kradući ih prijateljima i obitelji. Krala ih je i starijoj sestri Kelly, koja je prva saznala za njezinu ovisnost 1998. godine.

'Deset godina sam uspijevala skrivati svoj problem i krađe i nitko o tome nije ništa znao', rekla je Curtis, koja je na prvi susret za potporu i oporavak otišla u veljači 1999. godine. Toga dana prvi je put svoju ovisnost priznala i suprugu Christopheru Guestu, glumcu i redatelju s kojim je do tada bila 36 godina u braku.

'Prekidam krug koji je uništio živote generacija moje obitelji. Otriježnjenje je moje najveće postignuće, veće od moga supruga, veće od moje djece i veće od ijednog posla, uspjeha, neuspjeha. Bilo čega!', rekla je tada glumica.