NAVIKE SE TEŠKO MIJENJAJU

Holivudska miljenica Julia Roberts odavno je stekla lošu reputaciju među kolegama, a evo zašto

09.02.2024 u 05:57

Bionic
Reading

Kako bi povećala vrijednost svojih kasnijih filmskih ponuda, Julia Roberts je tijekom snimanja 'Notting Hilla' inzistirala na ozbiljnoj promjeni scenarija. Upravo tada stekla je i lošu reputaciju

Već desetljećima uz ime Julije Roberts spominje se i njezina loša reputacija. Naime za ovu glumicu kažu da je osoba s kojom je teško raditi pa je zbog toga zaradila nadimak Tinkerhell, po ulozi Tinkerbell, odnosno Zvončice u filmu 'Kuka' iz 1991. godine, kada se sukobila s redateljem Stevenom Spielbergom.

Iako, vjerojatno ponajviše zbog njezinog osmijeha, to zvuči nemoguće, ona je sama to priznala u jednom od svojih intervjua za Entertainment Weekly. Na pitanje da komentira glasinu koja se širi o njoj, Julia je tada rekla da 'nikada nije čula' za taj nadimak, no nije demantirala da je bila nepodnošljiva na setu.

Vatru je potpalio i sam Spielberg jer je u intervjuu za '60 Minutes' rekao: 'To nije bilo najbolje vrijeme za Juliu i mene da radimo zajedno.' Ipak, nije želio odgovoriti na pitanje bi li ponovno radio s njom.

  • +5
Julia Roberts Izvor: Profimedia / Autor: MARECHAL AURORE/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Nakon što je njegov intervju objavljen, Julia Roberts i sama je reagirala, pa je za Vanity Fair rekla: 'Vidjela sam to. Oči su mi iskočile. Nisam mogla vjerovati da je osoba koju sam poznavala i kojoj sam vjerovala zapravo oklijevala stati u moju obranu.'

No drama nije stala na relaciji Spielberg - Roberts. Glumica s najljepšim holivudskim osmijehom, kako joj mnogi tepaju, priznala je i da se nije slagala s kolegom Nickom Nolteom, ali ni s Hughom Grantom i Meryl Streep.

U svom novom intervju, koji je dala za britanski Vogue, priznala je da je svjesno donijela odluku da neće biti previše prijateljski nastrojena na filmskim snimanjima. I sam redatelj Richard Curtis, s kojim je 1999. snimala 'Notting Hill', priznao je da se 'prije 25 godina bojao glumice'.

KREĆE SA SNIMANJEM FILMA

Nije Julia, ali može proći: U Hrvatsku stigao Eric Roberts, stariji brat holivudske miljenice

Pogledaj galeriju

'Rekla si da se ne želiš ni s kime zbližiti jer će uvijek netko iz toga izvući korist. Taj netko će odmah pitati da mu upoznaš mamu, da dođeš na večeru i slično. Smatrala si da se moraš fokusirati na posao. Osjećaš li još uvijek da se moraš suzdržavati jer te ljudi ne vide kao osobu, već kao slavnu facu', upitao ju je Curtis, a ona je rekla da takve situacije znaju biti škakljive.

Priznala je i da zbog svoje osobnosti ponekad može djelovati kao 'stvarno oštra osoba', ali je inzistirala na tome da nikada nema namjeru povrijediti ljude i njihove osjećaje.

Izvor: Društvene mreže

'Mislim da sam vrlo jasna. Tako nekako vidim sebe. Vrlo sam iskrena iako na svijetu postoji puno osoba koje to ne prihvaćaju lako, zbog čega mogu djelovati jako gruba, čak i ako osjećam da sam samo iskrena u vezi nečega i samo kažem kako ja to vidim. Nikada ne pokušavam biti neljubazna.'

Kroz razgovor je otkriveno i da je tijekom snimanja 'Notting Hilla' tražila da se izmijeni dio scenarija, a sve kako bi povećala vrijednost svojih kasnijih filmskih ponuda.