Holivudska diva

Hitchcockova muza navršila 94 godine: Melanie Griffith pokazala rijetke fotografije svoje mame

23.01.2024 u 11:22

Bionic
Reading

Slavna glumica u nedjelju je svojoj majci holivudskoj ikoni putem društvene mreže čestitala rođendan. 66-godišnja filmska zvijezda podijelila je neke nedavne fotografije svoje majke, Hitchcockove muze i modne ikone

Američka glumica Tippi Hedren, zvijezda filma ‘Ptice‘, majka je Melanie Griffith i baka Dakote Johnson i jedna od najgorljivijih aktivistica za zaštitu prava životinja.

'Jučer je mama aka MorMor napunila 94 godine!! Uvijek spremna za zabavu! Sretan rođendan mama' napisala je Melanie (MorMor na norveškom znači majčina majka). Pokazala je više prizora sa slavlja na kojoj se može vidjeti Tippy kako uživa u svom velikom danu. Kćer Melanie dobila je u braku s marketinškim stručnjakom Peterom Griffithom, a zajedno su bili devet godina.

Nakon njega udala se za svog agenta Noela Marshalla, koji je kasnije producirao i tri njezina filma, a razveli su se nakon 18 godina. Posljednji suprug bio joj je indutrijski magnat Luis Barrenechea s kojim se voljela sedam godina, a šest godina bila je zaručena za veterinara Martina Dinnesa s kojim se razišla 2008. Za Sunday Times iste godine rekla je da 'sad čeka da novog muškarca koji će je oboriti s nogu'.

O životu i odnosu s Alfredom Hitchcockom 2012. je snimljen film 'Djevojka' (The Girl) u kojem je redatelj Julian Jarrold naslovnu ulogu dodijelio Sienni Miller.