jasno i glasno

Gwyneth Paltrow brani nepotizam: 'Nema ništa loše u tome da radite što i vaši roditelji'

19.10.2023 u 15:00

Bionic
Reading

Mnogi zamjeraju Hollywoodu prisutnost nepotizma, no Paltrow je odlučila izreći svoje mišljenje i stati u obranu svim nepo-bebama! Glumica tvrdi da je nepotizam ključ po kojem funkcionira cijeli svijet, ali da drugačija pravila vrijede za slavne koji su izloženi povećalu javnosti

Nikome nije čudno kada dijete liječnika odluči postati liječnik ili kada sin stolara odluči s ocem nastaviti tradiciju proizvodnje stolova, a zašto nam je onda tako čudno kada djeca poznatih glumaca ili manekena krenu stopama svojih roditelja? Upravo to pitanje postavila je Gwyneth Paltrow kada je stala u obranu djeci poznatih koja su često na meti kritičara.

Gwyneth Paltrow branila je 'nepo baby' kulturu ukazavši da ona nije prisutna samo u Hollywoodu, već i u ostatku svijeta.

'Ali nema ništa loše u tome da radite ili želite raditi ono što vaši roditelji rade. Nitko ne vrijeđa klinca koji kaže: 'Želim biti liječnik kao moj tata i djed'', rekla je glumica.

Naglasila je da djeca uče prema modelu pa će tako djeca koja odrastaju s roditeljima koji su glumci i glazbenici vjerojatno i sami poželjeti biti uključeni u industriju zabave. Kritike koje će djeca poznatih tijekom cijelog života slušati mogu se odraziti negativno na njihovo mentalno zdravlje, no poručila im je da baš nitko ne bi trebao imati utjecaj na odluke koje donose o svojim poslovnim putevima.

'Istina je da ako odrastete u kući s puno umjetnika i ljudi koji stvaraju umjetnost i glazbu, to je ono što znate, na isti način na koji ako odrastete u kući sa zakonom, rasprave oko stola su o nijansama bilo kojeg konkretnog zakona koji roditelji prakticiraju', rekla je istaknuvši da u tim dječjim željama nema ništa loše ili neobično.

Paltrow je otkrila da i njezina djeca polako kreću graditi svoje karijere te da ih želi pustiti da sami odaberu svoj put: 'Samo se nadam da će se moja djeca uvijek osjećati slobodno baviti se točno onim što žele, bez obzira na to što će netko misliti ili reći', rekla je.

Glumica je nekoć bila u braku s frontmenom Coldplaya, a oboje su odlučili podržati svoju djecu u njihovim željama. Zasad, kako se čini, i 19-godišnja Apple i 17-godišnji Moses pokazuju interes prema glazbi. Apple je s ocem koautorica pjesme 'Let Somebody Go' koju Coldplay izvodi sa Selenom Gomez, a Moses svira gitaru i klavir.

  • +7
Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: Jason Merritt / Getty images / Profimedia