velik uspjeh našeg glumca

Goran Bogdan: 'Ako izgled doprinosi mojim angažmanima, Bogu hvala'

05.06.2017 u 11:06

Bionic
Reading

Nakon Gorana Višnjića, Zrinke Cvitešić i Gorana Navojca na listi glumaca koji su svoje mjesto dobili u svjetski poznatim projektima našao se i Goran Bogdan. Jedan od naših najtraženijih glumaca dobio je ulogu u trećoj sezoni serije 'Fargo', u kojoj će glumiti uz bok zvijezdi Ewanu McGregoru. Izjavio je da je ta uloga za njega kao dobitak na lutriji

Naš glumac se već našao među zvijezdama u britanskoj seriji 'The Last Panthers', u kojoj je utjelovio Milana Novaka, jednog od posljednjih članova mafijaške bande Pink Panther.

'Za angažman u seriji 'Fargo' najviše mogu zahvaliti svojoj agentici u Londonu, s kojom od ranije surađujem. Osjećao sam se kao da sam dobio na lutriji, bio sam presretan, u jednu ruku nisam mogao vjerovati da su odabrali mene. Sada sam se već vratio u normalu. Emitiranje treće sezone je počelo i nadam se da sam bio na nivou zadatka', ispričao je Goran Bogdan za Dnevni avaz.

Širokobriježanin s adresom u Zagrebu glumi kriminalca Yurija, a s ekipom serije proveo je tri mjeseca na snimanju u Kanadi. 

'Moram priznati da čovjek nakon tri mjeseca odsutnosti od kuće i među strancima osjeti samoću, ali kad bi me posao okupirao, zaboravljao sam nostalgiju i usamljenost', rekao je za Dnevni avaz.

  • +4
Goran Bogdan Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Na pitanje koliko mu je fizički izgled pomogao u poslu Bogdan odgovara: 'Mene zanima neka druga gluma, koja nije površna, a ako izgled doprinosi mojim angažmanima, Bogu hvala. Ipak, zanima me nešto drugo, neke psihološke dubine u glumi, koje je teško opisati.'

Progovorio je i na temu svojih uzora.

'Mnogo ih je koje cijenim i podržavam njihov rad jer nikada nisam bio idolopoklonik i uvijek ih gledam pa njihove kvalitete kopiram, zapravo tako učim. Dobrih glumaca ima beskonačno mnogo i često promatram studente na Akademiji te od njih crpim kvalitete', ističe.

Što se duže bavi glumom, kaže, vidi da je sve zahtjevnija, a pogotovo ako se želi baviti njome na pravi i profesionalan način.

'Gluma je u neku ruku dosta šizofrena, a s druge strane to je neraskidiva ljubav i kad uđete u taj svijet, teško ga napustite', izjavio je glumac. Gledat ćemo ga i u seriji 'Senke nad Balkanom' Dragana Bjelogrlića, koju trenutno snima.