OTVORIO DUŠU

Goran Bare progovorio o sinu: 'On je navikao mene vidjeti drugačijeg, nježnog oca'

07.01.2024 u 21:30

Bionic
Reading

Kultni rocker i Majke krajem prosinca održali su koncert za pamćenje u Areni Zagreb, a kad se odmore svojoj publici će darovati svoj novi album. Osebujan i brutalno iskren frontmen, jedan od najvećih rock pjesnik ovih prostora nakon što su se slegli dojmovi nakon tog spektakularnog koncerta, pričao je o svom djetinjstvu, sestri, sinu i ispričao neke nepoznate detalje o sebi

Goran Bare je među ostalim otkrio da je njegova majka bila obožavateljica grupe Queen 'zbog brkova i pjesme 'Radio Ga Ga''. Sestra mu je pomogla oko knjiga i književno ga obrazovala. Kaže da je zahvaljujući njoj 'shvatio tko piše dobro, tko ne piše dobro'.

Imala je gramofon, a kad je otišla na studij ostavila mu ga je, pa je na njemu slušao svoje tadašnje uzore. Inače, sestra mu živi u Osijeku, ali priznaje da nisu previše u kontaktu. Nikad nije bila na njegovom koncertu, ali ga je, kazao je, uvijek razumjela, za razliku od njihovih roditelja.

Odmalena, od desete godine je znao da će se baviti rock'n'rollom. Ispričao je da kad je vidio omot albuma Stonesa 'Black and Blue' i kad je čuo tu glazbu, znao da to želi raditi i 'nije postojao način da ga se makne s te staze'.

Veliki rock spektakl

Energično, moćno, žestoko: Goran Bare i Majke održali koncert za pamćenje u Areni Zagreb

Pogledaj galeriju

Nije ga, istaknuo je, zanimala slava. Kazao je da mu je 'bilo najbitnije da snimi nešto, samo da snimi jedan album'. Da se ne bavi glazbom vjerojatno ga tvrdi - 'više ne bi bilo na ovom svijetu'. Izjavio je i da ga je 'glazba spasila od nihilizma, njegove autodestruktivne strane'.

Dotakao se i sina Mirana za kojeg kaže da 'ima svoj svijet i da ga uopće ne želi siliti ni na što' te da je 'bio na nekoliko njegovih koncerata'. 'Nije mu baš svejedno kad me vidi onako puknutog i ludog na bini. On je navikao mene vidjeti drugačijeg, nježnog oca. Bolje mu je da to ne gleda. I za njega je bolje i za mene bolje. Znam da onda mogu publici dati sebe onakav kakav jesam, a njemu ću dati ono što je zakopano u mojoj duši, a to je ta ogromna ljubav prema njemu. Ovako ja moram dati ljubav publici i on je tu samo dio publike, to nije to. Ja kad sam s njim, to je samo nas dvoje. Publici sam ja Goran Bare, a sinu otac', rekao je za 24sata.