KONCERT U PULI

Glazbeni spektakl za pamćenje: Robbie Williams rasplesao je fanove u Areni

27.06.2023 u 22:47

  • +9

Robbie Williams u pulskoj Areni

Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic /PIXSELL

Bionic
Reading

Robbie Williams održao je prvi od dva najavljena koncerta u pulskoj Areni gdje je priredio glazbeni spektakl kakav i dolikuje njegovom zvjezdanom statusu

Zločesti dečko popa koji danas živi mirnim, obiteljskim životom sa suprugom Aydom i njihovo četvero djece, rasplesao je okupljene na svoje dobro poznate hitove.

Robbie (49) u Pulu dolazi u sklopu turneje 'XXV' kojom obilježava 25 godina karijere i 25 godina hitova te promovira istoimeni kompilacijski album.

Na prvom od dva koncerta u pulskoj Areni Williams je nastupio pred više od devet tisuća gledatelja.

Otkada je 1995. krenuo u solo vode, Williams je prodao više od 85 milijuna albuma diljem svijeta, čime je jedan od najprodavanijih izvođača svih vremena.

Snimio je odnosno objavio 13 albuma koji su zasjeli na prvo mjesto ljestvice albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu, što je i najveći broj za nekog solo umjetnika, ne brojeći Elvisa Presleyja.

Osim toga, Williams ima najviše osvojenih Brit nagrada, njih čak 18, među kojima su četiri za najboljeg muškog izvođača te dvostruka nagrada za iznimno ostvarenje u glazbi. Osvojio je i nagradu za doprinos britanskoj kulturi, a uključen je u UK Music Hall of Fame nakon što je proglašen najvećim umjetnikom devedesetih. 

Inače, hrvatska publika već je imala priliku uživati u hitovima legendarnog pjevača prije 10 godina, kada je nastupao na maksimirskom stadionu. Na Maksimiru je taj dan, 13. kolovoza 2013. bilo oko 40 tisuća ljudi koji su u sav glas pjevali najpoznatije hitove omiljenog glazbenika, a ni kiša koja je padala nije uspjela pokvariti atmosferu raspjevane i rasplesane publike. 

Tako je bilo i večeras u Puli. Robbie Williams je u Areni pjevao svoje najveće hitove, a publika ga je pratila u glas, unatoč kiši.

Williams će u Puli nastupiti i sutra, a ulaznice za oba koncerta su rasprodane četiri mjeseca unaprijed.