vole dobru zafrkanciju

George Clooney uvijek je spreman za neke spačke, a Matt Damon otkrio je javnosti jednu od 'najgorih'

27.12.2022 u 11:54

Bionic
Reading

Generacija glumaca kojoj pripadaju George Clooney, Ben Affleck, Matt Damon i ostali drži se zajedno i vole provoditi vrijeme u dobroj zafrkanciji, a 'spačke' su omiljeni dio za šaljivog Georgea Clooneyja. Još u mladosti, Clooney je rado smišljao nepodopštine prijateljima, a njegov dugogodišnji prijatelj Matt Damon otkrio je smiješnu zgodu koju je Clooney jednom pripremio prijatelju

Poznati i iznimno cijenjeni holivudski glumci George Clooney i Matt Damon blisko surađuju već dvadesetak godina. Zajedno rade na mnogim popularnim filmovima poput Oceanovih jedanaest, Oceanovih dvanaest i Oceanovih trinaest, a Clooney je Damona angažirao i na nekim filmovima koje je on producirao. Osim što surađuju poslovno, Clooney i Damon su bliski prijatelji koji često zajedno provode trenutke u opuštenim druženjima.

Jedan drugome često rade spačke, a ovaj put Matt Damon je odlučio podijeliti sa svijetom dosad neispričanu priču o Clooneyju. U govoru na dodjeli nagrada Kennedy Centra Damon je posvetio govor Clooneyju, osvrnuvši se na konstataciju da je Clooney posljednji veliki glumac.

'Morao sam razmisliti što to točno znači. Naravno, brojni prošli laureati Kennedy Centera zasigurno su bili filmske zvijezde u tom klasičnom smislu. Klasni i sofisticirani glumci: Cary Grant, Henry Fonda, Paul Newman, Gregory Peck. A onda pomislim na Georgea - čovjeka koji je iz šale obavio veliku nuždu u kutiju s pijeskom za mace Richarda Kinda', nasmijao je Damon uzvanike.

  • +5
Matt Damon i George Clooney Izvor: Profimedia / Autor: Camilla Morandi / Shutterstock Editorial / Profimedia

Clooney je kasnije prepričao razlog svoje zafrkancije. Prisjetio se trenutaka kada su on i glumac Richard Kind stanovali zajedno i brinuli se o Kindovoj mački. Budući da je briga o Kindovoj mački pala i na Clooneyja, odlučio se olakšati u kutiju s pijeskom, iz šale.

'Postoji trenutak kada čučim iznad kutije za mačke i pitam se: 'Stvarno? Mislim, smiješno je. Dobro je. Ali nisam siguran da je to način na koji želim da me pamte…', prisjetio se šaljivi glumac koji je otkrio da njegov prijatelj nije bio oduševljen šalom.

Damon, koji uživa u Clooneyjevom smislu za humor, prisjetio se i trenutka kada je bivši najpoželjniji neženja poslao lažna pisma kolegama glumcima u kojima se, ukravši pribor bivšeg američkog predsjednika, potpisao kao Bill Clinton i napisao koliko je oduševljen njihovim radom.