14. siječnja

Garažni rock duo Djeca! u Tvornici kulture promovira debitantski album

14.11.2022 u 16:48

Bionic
Reading

Tvornica kulture – Zagreb // Subota, 14. siječnja 2023.

Garažni rock duo DJECA! promovirat će svoj, upravo objavljeni, debitantski album ''KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK'' u Tvornici kulture 14. siječnja 2023. godine.

Izvor: Društvene mreže

Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva svoju su potrebu za stvaranjem buke pretvorili u dvočlani autorski rock projekt. Nakon što su savladali sve prepreke koje su im se našle na putu, svoju su trogodišnju glazbenu viziju počeli ostvarivati u prvoj polovici 2022. godine kada su svoj žestoki zvuk predstavili singlovima 'Ti imaš sve' i 'Seljačka buna'. Album prvijenac 'KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK' objavili su 11. studenog i za njega kažu da je pretežito divlji, na momente inspiriran prljavim hip hop grooveovima s jednom opasnom 'diskosynthljubavnom' pjesmom 'Želim s tobom sve' na kojoj su surađivali s Anjom Papom i Lukom Vidovićem iz sestrinskog benda pocket palma. Album su snimili u RSL Production Studiju u Ljubljani uz pomoć Bojana Pahljine i Damira Rončevića, dok miks i master potpisuje svestrani eklektični glazbenik Niko Potočnjak. Uz album, isti su dan objavili i svoj treći singl ''Kuća straha'' koji prati prigodan spot.

Izvor: Društvene mreže

Nakon što su nastupom na festivalu Brijačnica debitirali na pozornici Velikog pogona te svojim glasnim i energičnim nastupom oduševili i publiku i kritičare, u siječnju će imati priliku predstaviti se u punom sjaju. Koliko god nam je studijska produkcija zanimljiva i zabavna, koncerti nam omogućuju da se u potpunosti izrazimo i stvorimo eksploziju zvuka o kojoj smo toliko ovisni. Osovinu zvuka DJECE! čine neukrotivi bas i bubanj koji su stopljeni s ambijentalnim, mračnim i distorziranim synthevima te napadnim i melodičnim vokalima, a zajedno pružaju nezaboravno izvantjelesno iskustvo. Na svojim koncertima očekujemo obožavatelje prljave i bahate glazbe, nepredvidljivosti i spontanosti. Za promociju albuma 'KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK' u Tvornici kulture pripremamo zvučnu eksploziju koja će izmasirati unutarnje organe i oživjeti duh publike, najavljuju Benjamin i Bruno. Uz razoran bas i bubanj ovog dvojca, matrice će na live nastupu zamijeniti Anja Papa i Luka Vidović.

Izvor: Društvene mreže

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 45 kuna u pretprodaji ili 65 kuna na dan koncerta. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili na Entrio.hr.