OTVORILA DUŠU

Gabi Novak: 'Nadam se da će proći što prije taj crni oblak, da ćemo izaći iz toga mračnog tunela jer svi patimo na svoj način'

08.02.2021 u 15:08

Bionic
Reading

Iza glazbene legende i velike pjevačke dame je izniman život poput scenarija za filmsku priču. Nedavno je o šansonijerki i ljubiteljici animacije koja je ostvarila impresivnih 60 godina karijere, izašla knjiga. Prije toga je snimila je pjesmu 'Sanjaj jedini', prvu nakon čak 12 godina stanke. Prebrodila je tešku upalu pluća nakon čega je rekla da se jedva izvukla, no naša glazbena diva se ne predaje

'Teška su vremena, svi se nekako snalazimo, a dobro je da smo uopće i prisutni u ovom životu. Trebamo ulagati maksimalno truda u sebe i u druge', ispričala je Gabi Novak za 24sata. U travnju je odradila tešku upalu pluća i ležanje u bolnici s ljudima oboljelima od korone, a kad se oporavila, vratila se u stan kojeg je dosta oštetio zagrebački potres u ožujku prošle godine.

'Cijeli svijet pati, ne samo mi. Nas je dodatno i taj potres izbezumio, bit će to mnogo nesretnih djetinjstva. Sad moramo svi ojačati duhom, biti dobri jednima prema drugima i pomagati si međusobno. Nadam se da će proći što prije taj crni oblak, da ćemo izaći iz toga mračnog tunela jer svi patimo na svoj način. Pomozimo gdje možemo', poručila je glazbena doajenka i dodala: 'Više ništa ne očekuje od života'.

  • +4
Gabi Novak Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Njezin život opisao je Siniša Škarica u zapisima 'Knjiga o Gabi'. Počinje od sjećanja iz ratnog Berlina u kojem se rodila, preko dolaska s majkom u Zagreb, do Švicarske i Austrije, stradanja njezinih najmilijih u ratu. Kako je nedavno izjavila, poticaj za pisanje knjige davao joj je upravo njezin voljeni Arsen. Ranije je izjavila da se 'ne voli otvarati i zato nije postojala nikakva mogućnost da piše svoju biografiju'.

Podsjetimo, Gabi Novak se prije glazbe bavila se snimanjem glasova za filmove. Prvo je upisala grafički smjer u Školi za primijenjenu umjetnost i nakon toga se, kao grafičarka, zaposlila u novinskoj kući Vjesnik, te potom kao animatorica u studiju animiranih filmova u Zagrebu. S Arsenom Dedićem je provela 42 godine u braku, sve dok ih njegova smrt nije razdvojila 2015.