OMILJENI VODITELJ

Franu Ridjana dugo nismo vidjeli na malim ekranima, a sada znamo i zašto

18.03.2021 u 11:29

Bionic
Reading

Nakon što je završio show 'Tvoje lice zvuči poznato', voditelj Frano Ridjan odlučio je iskoristiti pauzu između projekata da ode na roditeljski dopust sa mlađim sinom Manuelom

36-godišnji Frano Ridjan ne krije koliko je sretan što može uživati u odrastanju svojih dječaka - četverogodišnjem Mauru i Manuelu, koji je rođen u prosincu 2019. godine. Budući da je trenutno na 'televizijskoj pauzi' između projekata, Ridjan je odlučio uzeti roditeljski dopust s mlađim sinom, koji će mu potrajati do početka snimanja u travnju.

Imao je, kaže, sreće da se njegova privatna želja poklopila s produkcijskim planovima njegove matične kuće Nove TV. U kratkom razgovoru za Gloria.hr, Ridjan je otkrio zanimljive detalje privatnog života, poput onog i da je sa starijim sinom također koristio porodiljni dopust.

'Nadam se da ćemo uspješno proći i vrtić i školu i ostale izazove bez većih poteškoća, jer stvarno bih volio da jednom, na kraju mog puta, njih dvojica stanu i kažu da je tata bio dobar', govori Frano Ridjan koji za sebe kaže da je obiteljski tip.

  • +4
Frano Ridjan Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Supruga se vratila na posao, pa smo mi 'hahari' zajedno veći dio dana. Mauro voli otići u vrtić, pa se Manuel i ja zabavljamo dugim šetnjama, ispitivanjem svih sprava na igralištu, tjeranjem vrana, a kad beba zaspe, tata kuha ručak da nešto skuhano dočeka mamu kad dođe s posla', ispričao je Ridjan i dodao kako nakon vrtića s obojicom odlazi još jednom u park na igru s prijateljima.

Inače, Frano Ridjan odlučio je iskoristiti priliku koju mnogi očevi niti ne znaju da imaju - dva mjeseca roditeljskog dopusta, koji se smiju koristiti do osme godine djetetovog života.

'Mislim da je vrijeme da mijenjamo običaj u kojem je odgoj djeteta isključivo 'ženin posao', a otac je tu da priskrbi sredstava za djecu. Sustav je takav da većina ljudi radi od 9 do 17, što znači da vašu djecu odgajaju i o njima brinu drugi.'