sretni tata

Frano Ridjan: 'Nakon poroda sam plakao kao pravi muškarac naredna tri sata'

20.07.2017 u 11:36

Bionic
Reading

Omiljeno televizijsko lice ovih dana proživljava najsretnije životne trenutke. HRT-ov novinar i voditelj Frano Ridjan i njegova supruga Lea dočekali su rođenje njihova prvog djeteta. Za tportal je podijelio iskustvo s poroda te ispričao koliko mu se promijenio život nakon dolaska sina Maura te o prvim danima s njim

'U sedmom nebu sam. Fućkaš sve što sam dosad radio, kad ugledaš svoje dijete, sve dobiva drukčiji smisao. Bio sam vjeran i dobar pratitelj na porodu, a čak sam dobio ponudu da počnem raditi kao babica. Prerezao sam pupčanu vrpcu i šutio sam, plakao, kao pravi muškarac, naredna tri sata. Sve ono što sam mislio da će biti - razvaljotka, tamburaši, sve je to ništa. Moj novi centar svijeta su njih dvoje. Jako smo zadovoljni kako je sve prošlo zahvaljujući osoblju KBC-a Rijeka, a posebno sestri Nataši, koja je cijelo vrijeme bila uz nas', ispričao nam je presretni popularni radijski i televizijski voditelj.

Dječačić je rođen u KBC-u Rijeka jer je Lea s Krka, na kojem su njezini roditelji koji će joj pomagati oko bebe. Frano će cijelo ljeto zbog posla biti 'leteći' između Zagreba i Krka.

'Mališa je totalno kul, lijep je na mamu, kaka na tatu. (smijeh) Voli ogledala, stalno se okreće i gleda se. Bit će pravi mali zavodnik i šarmer. I jak je kao bik. Uvijek kažu da su bebice slabe, a on već diže glavu i tati lupi šamarčinu kad mu smetam - 'makni se dok sisam'', smije se Frano, dodajući da je položio čak dva trudnička tečaja u Zagrebu i Rijeci.

'Moraš završiti tečaj ako želiš biti na porodu. Kako sam honorarac, nisam znao gdje će me posao zadesiti pa sam u Zagrebu odslušao tečaj od dva dana, a onda sam se potrudio 10 dana odslušati puno detaljniji tečaj i u Rijeci', otkrio je.

Ime Mauro dječak je zapravo odabrao sam.

'Lea i ja smo imali popis imena. Htio sam da se zove Bartol, ali smo čuli da postoji neki krvavi Bartol kojeg se boje ljudi i djeca, pa smo odustali. Žena je htjela da bude Gabrijel, onda sam rekao ime Maro, pa smo se sjetili da nemamo nikakve poveznice s dubrovačkim krajem, a onda sam se dosjetio imena Mauro, po svetom Mauru, što nam se oboje svidjelo. Kad smo izgovorili ime Mauro, pokraj njegovog krevetića, on je dizao ručice. Kad smo nakon dan, dva raspravljali i ponavljali različita imena, svaki put kad bismo spomenuli Mauro, on bi reagirao, tako da je sam izabrao svoje ime', ispričao je Frano.

  • +3
Frano Ridjan Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album