OSTVARIO JOJ SE SAN

Franka Batelić: 'Pjevati na natjecanju za pjesmu Eurovizije privlači me otkad sam bila mala'

Franka Batelić

Franka Batelić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Krasnodar Peršun za HRT

Pjevačica je u svom prvome medijskom nastupu nakon objave da će predstavljati HRT i Hrvatsku na ovogodišnjemu 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije izjavila kako je to ostvarenje njezina glazbenoga i životnoga sna te kako će u Portugalu dati tisuću posto od sebe

'Pjevati na natjecanju za pjesmu Eurovizije privlači me otkad sam bila mala'. Fascinantno je to što se na jednoj pozornici ujedinjuje toliko različitih zemalja, toliko različitih kultura i što imaš priliku predstaviti sebe i svoju zemlju. Mislim da moraš dati tisuću posto sebe, a to ću i učiniti. Baš to me privlači, taj izazov koji treba odraditi kako treba', izjavila je Franka Batelić gostujući u emisiji Drugi dio dana na 2. programu Hrvatskoga radija kod glazbenoga urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija.

Dodala je kako s nestrpljenjem očekuje put u Lisabon, a iznenađena je i velikim brojem pozitivnih reakcija koje stižu sa svih strana. Sinoć ju je razveselio poziv prošlogodišnjega HRT-ova predstavnika na Euroviziji Jacquesa Houdeka. 'Lijepo smo razgovarali i dao mi je nekoliko savjeta. Jako me ugodno iznenadio svojim pozivom', kaže glazbenica.

Na pitanje Zlatka Turkalja tko su prve osobe kojima je priopćila da je odabrana za ovogodišnju predstavnicu na Euroviziji odgovorila je da su to bili njezina majka, brat i dečko. 'Mislim da nisam bila svjesna u tome trenutku da je uistinu tako. Trebali su se slegnuti dojmovi. Međutim, sada je sve prisutnije to uzbuđenje, ta ogromna i velika sreća. Imam pozitivnu tremu da moram sve obaviti kako treba. Trebamo dati apsolutno sve od sebe i predstaviti Republiku Hrvatsku na najbolji mogući način', rekla je Franka.

U svibnju će u Portugalu nastupiti s pjesmom 'Crazy' za koju je tekst napisala sama, a autor je glazbe Branimir Mihaljević. 

Franka Batelić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Krasnodar Peršun za HRT

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!