ODLAZI U PORTUGAL

Snovi se ostvaruju: Franka Batelić predstavljat će Hrvatsku na Euroviziji

13.02.2018 u 09:32

Bionic
Reading

Nakon višetjednih nagađanja napokon je potvrđeno - na 63. natjecanju za Pjesmu Eurovizije, koje se ove godine održava u Portugalu, Hrvatsku će predstavljati Franka Batelić, koja je sama napisala tekst za pjesmu 'Crazy'

'Tko kaže da se snovi ne ostvaruju? Ljudi, presretna sam što mogu s vama podijeliti ovu veeeeeliku vijest - predstavljam Hrvatsku na Eurosongu! Lisboa, vidimo se brzo!' Napisala je to na Instagramu Franka Batelić i tako potvrdila višetjedna nagađanja da će upravo ona, na ovogodišnjem 63. natjecanju za Pjesmu Eurovizije, predstavljati Hrvatsku s pjesmom 'Crazy'.

  • +14
Franka Batelić Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Autor glazbe je Branimir Mihaljević, dok je za sam tekst zaslužna Franka, koja se nakon četverogodišnje stanke vratila na glazbenu scenu i pjesmom 'S tobom' postigla velik uspjeh. 

'S dvije sam godine pred televizorom, s daljinskim upravljačem umjesto mikrofona, nabadala stihove pjesme Tonyja Cetinskog 'Nek' ti bude ljubav sva', kada nas je 1994. godine predstavljao na Euroviziji. Mami i tati tada sam ushićeno govorila: 'Tako će i Aka, tako će i Aka.' Ta djevojčica u meni nikada nije prestala sanjati. I sada se san ostvaruje! Predstavljat ću Hrvatsku radioteleviziju i Republiku Hrvatsku na Euroviziji. Ovom prigodom želim zahvaliti Hrvatskoj radioteleviziji na pozivu i iskazanom povjerenju. Moj tim i ja svjesni smo odgovornosti koju donosi ovo predstavljanje, spremni smo na izazov i dat ćemo baš sve od sebe da u Portugalu u svibnju predstavimo Republiku Hrvatsku na najbolji mogući način', poručila je za Hrvatsku radioteleviziju Franka Batelić.

Ovogodišnje natjecanje održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnom gradu Portugala - Lisabonu. Ždrijebom je odlučeno da će se Hrvatska natjecati u drugom dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni.