podijeljene nagrade

[FOTO] Završile 24. Večeri dalmatinske šansone: Nagradu žirija odnijela Elis Lovrić, ona publike otišla u ruke 4 tenora, a najslušaniji je Neno Belan

22.08.2021 u 09:50

Bionic
Reading

24. po redu Večeri Dalmatinske šansone Šibenik održane su na Trgu Republike Hrvatske između šibenske Gradske vijećnice i katedrale svetog Jakova i to podjelom nagrade žirija i publike

Najizvođenija pjesma u 2020. godini je 'Ne volim jugo' u izvedbi Nene Belana i Klape Cambi, a za najboljeg debitanta nagradu je ove godine dobio Noa Rupčić za pjesmu 'U tvom osmijehu', donosi Šibenik.in.

Nagradu 'Plaketa šansonijer' ove godine za najbolji tekst pjesme 'Sjena mladosti' je odnijela mlada dama Tomi Michell, dok je nagradu za najbolji aranžman dobila pjesma 'Mir u srcu' Aleksandra Saše Valenčića.

Nagradu za najbolju interpretaciju odnio je Ivan Ive Županović s pjesmom 'Eden', a nagrada za najbolju pjesmu festivala po odluci novinara i radio urednika ide pjesmi 'Gori sve' izvođačice Kristine Boban.

  • +21
Večeri 24. Dalmatinske šansone završile dodjelom nagrada Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Treća nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija ide u ruke Four voices koji su izveli pjesmu 'Mir u srcu', drugu je odnila skladba 'Na cvitnu nedilju' Nene Belana i Nikše Sviličića. 

Prvu nagradu ocjenjivačkog žirija osvojila je Elis Lović s pjesmom 'Brodolom'. Spomenimo i to da je prošle godine pjesma 'Je ča je' u izvedbi Elis Lović proglašena najboljim kantautorskim djelom. 

Treću nagradu publike zasluženo je dobila skladba 'Prozor' Jure Brkljače, a drugu osvaja skladba 'Ne dan moju tisnu kalu' Branimira Bubice i Klape Sebenico. 

Prva nagrada publike otišla je grupi 4 tenora za pjesmu 'Noćas te sanjam majko', koji su i lani odnijeli pobjedu u istoj kategoriji s pjesmom 'Moja Dalmacija'.

'Da se moja jubav udaje' je pjesma koja je ponijela nagradu za najbolje kantautorsko djelo Duje Stanišića.