ZAGREBAČKI NOĆNI CENER

[FOTO/VIDEO] Nevena krenula trčati pola utrke kao podrška Maku: Stigao je deset minuta iza nje

03.11.2019 u 22:37

Bionic
Reading

U središtu Zagreba u nedjelju je održan 8. Zagrebački noćni cener, kojega nisu propustile ni naše poznate strastvene trkačice Ecija Ojdanić i Nevena Rendeli

S istrčanih deset kilometara ulicama centra grada pohvalila se prvo glumica Ecija Ojdanić, kojoj je kako kaže, Zagrebački noćni cener bio prva utrka u životu, kad se dogodila i njezina inicijacija u svijet trčanja.

Iako se za ovu utrku nije abaš pripremala,strastvena trkačica Ecija je uspjela iznenaditi samu sebe.

'Došli s puta u 18.30. Vikend iza mene sve samo ne sportski, odjurim od doma otrčati samo da otrčim, jer ZG cener je najslađa utrka. To mi je bila prva utrka u životu, a prve se pamte. Tad se dogodila moja inicijacija u svijet trčanja. I potpuno opušteno otrčim tih 10 kilometara za mene nevjerojatnih 50 min! E, kad bih sve stvari u životu radila ovako opušteno, gdje bi mi bio kraj!', pohvalila se Ecija.

  • +22
8. Zagrebački noćni cener na ulicama grada Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nedugo potom, Eciji je odgovorila naša druga poznata strastvena trkačica Nevena Rendeli Vejzović, koja je iz objektivnih razloga u posljednje vrijeme malo zapostavila trčanje.

Njezina priča s večerašnjim ZG cenerom još je nevjerojatnija pa smo na tren pomislili da pratimo prepisku članova nekog lovačkog društva.

'Ja sam išla trčati samo kao podrška mužu i mislila istrčat s njim 5 kilometara i onda ga pustiti samog do kraja', kaže Nevena koja je na kraju istrčala svih10 kilometara za samo sat vremena i samu sebe ostavila u čudu.

'Deset kilometara sam zadnji put trčala prije svih trudnoća, dakle prije otprilike 3 godine, a nisam trenirala od ljeta uopće', objašnjava Nevena i otkriva kako je Mak nije više mogao pratit nakon drugog kilometra. Utrku je završio, ali desetak minuta iza nje.

Gradska noćna utrka trči se povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a organizatori su Društvo sportske rekreacije Aktivan život u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba.

Inače, najbrža trkačica osmog Cenera bila je Mađarica Tunde Szabo, kojoj je za istrčati 10 kilometara zagrebačkih ulica trebalo 37 minuta i 22 sekunde. Najbrže u cilj stigao je Slovenac Mitja Krevs, za 32 minute i 2 sekunde.