SEVE NACIONALE

[FOTO] Severina slavi 50. rođendan, evo kako je izgledala od početaka karijere pa sve do danas

21.04.2022 u 14:17

Bionic
Reading

I dok se naveliko hvale mladoliki izgledi Jennifer Lopez i drugih stranih slavnih zvijezda i mi imamo svoju koja kao da stari unatrag. Danas slavi jubilarni pedeseti rođendan što bi joj malo tko dao budući da izgleda bolje od većina kolegica koje su bar 20 godina, ako ne i više, mlađe od nje. Prisjetimo se kako se mijenjala kroz godine

Jedna od najomiljenijih i najuspješnijih zvijezda regije na sceni je od kraja osamdesetih, a do sada je sa objavljivanjem svakog novog albuma mijenjala svoj imidž i diktirala trendove. Osim što nosi odjeću svjetski poznatih dizajnera, Severina je među prvima dala podršku i domaćim dizajnerima. U njenom modnom izričaju inspiraciju pronalaze mnogi, pa je s pravom nazivaju ikonom stila.

Severina je sa 17 godina vrata glazbene scene otvorila je nastupom na Zagreb Festu, 1989., a iste godine pojavila se i na priredbi Prvi pljesak, koja se snimala u hotelu Marjan. Karijeru započela kao prirodna brineta s kosom iznad ramena. Frizuru su joj upotpunjavale tada neizostavne kovrče.

No otad pa do danas mnogo se toga promijenilo u Severininu životu pa su tako i frizure. Nije sve vrijeme bila fatalna crnka, mnogi sjećaju i sa posve kratkom frizurom, a platinasta plavuša postala je 2001. godine uz objavu albuma 'Pogled ispod obrva'.

Kasnije, 2016. opet je blistala poput Marylin Monroe, ali s platinastom perikom. 'Nisam nikad mislila šta će neko razmišljat, naravski ne mogu se ja svidim svima, nekima je to grozno, nekima je super, ali najvažnije je da je meni to taj trenutak leglo', ispričala je tada.

Osim perika više puta stavljala je i umetke. Prvi put ih je ugradila 2004. godine uoći izlaska albuma 'Severgreen'. Svojedobno je izjavila: 'Kada se spomene moda, prvo pomislim na moje pjesme koje sam uvijek pratila odjevnim stilom. Glazba je moj život i moje sredstvo izražavanja, ali i kroz modu mogu izraziti svoju osobnost i razigranost.'

Jednom prilikom je priznala da je operirala nos zbog, kako je rekla, devijacije septuma. Šuškalo se i da se podvrgnula operaciji zatezanja kapaka, podizanju grudiju, korekciji usana, podizaju jagodice i botoksiranju čela.

Svoju super liniju danas duguje redovitom vježbanju. Prakticira kružni trening kojim se razvijaju snaga i izdržljivost, a osim napornog treninga u teretani, Splićanka prakticira i Ashtanga jogu. Zbog alergije iz prehrane je izbacila meso i prebacila se na mediteransku kuhinju pa sad jede ribu i povrće. Ima stas, glas, dobar stil i izgled, a i vrijeme je na njenoj strani kao da je stalo samo za nju. Sada izgleda svježije i mlađahnije nego ikad, unatoč svim problemima koji su joj se događali u privatnom životu.

U galeriji pogledajte kako se mijenjala tijekom godina:

  • +14
Severina Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL