država vanuatu

[FOTO/VIDEO] Otočno pleme tuguje zbog smrti princa Philipa, smatrali su ga svojim božanstvom

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 10.04.2021 12:26
  • Objavljeno 10.04.2021 u 10:46
tportal

Izvor: EPA / Autor: WILL OLIVER

Pleme u udaljenoj pacifičnoj otočnoj državi Vanuatu, koje je princa Philipa doživljavalo kao boga, njegovu smrt će obilježiti ritualnim tugovanjem i svečanim plesom, kazao je stručnjak

Skupina koja živi u selima na otoku Tanna na području bivše anglo-francuske kolonije, štovala je vojvodu od Edinburgha i vjerovala je da je on reinkarnacija drevnog ratnika koji je napustio otok kako bi otišao u rat. Izrazito duhovna skupina u Yaohnanenu i okolnim selima vjeruje da će se ratnik vratiti na otočje s bogatom bijelom ženom.

  • +47
  • +44

Princ Philip

Izvor: EPA / Autor: WILL OLIVER

Etnolog Kirk Huffman, stručnjak za takozvani Pokret princa Philipa, rekao je za Daily Telegraph: "Pretpostavljam da će biti nekih ritualnih tugovanja, nekih posebnih plesova".

"Fokus je na muškarcima koji piju napitak dobiven iz korijena biljke papra - to je ključ za otvaranje vrata za drugi svijet". "Na Tanni se taj napitak ne smatra pićem za opijanje, već se vjeruje da on povezuje materijalni s nematerijalnim svijetom."

Izvor: Društvene mreže

Dodao je da bi otočani mogli nastaviti s duhovnim običajima povezujući svoja vjerovanja s princom Charlesom koji je posljednji put posjetio Vanuatu 2018. godine.

obitelj zahvaljuje

[FOTOPRIČA] Zastava na Buckinghamskoj palači spuštena je na pola koplja; pogledajte kako se Britanci opraštaju od princa Philipa

Pogledaj galeriju
49