Prokurative dupkom pune

[FOTO] Finalna večer Splitskog festivala privukla mnoštvo ljubitelja glazbe, a u publici su sjedili i političari

03.07.2022 u 23:03

Bionic
Reading

Nakon dvije večeri glavnog programa Splitskog festivala - otvorenja uz koncert Nene Belana i Fiumensa te Večeri retrospektive s Terezom Kesovijom i njezinim gostima, na red je došlo finale s čak 25 pjesma. Festivalski program i ove godine je vodio uhodani duo Doris Pinčić i Duško Ćurlić

Jedan od najcjenjenijih i najpopularnijih domaćih glazbenih festivala i ove godine je privukao brojne ljubitelje glazbe na splitske Prokurative. Našlo se tu za svakoga ponešto, a osim poznatih izvođača čari jedne od najljepših pozornica osjetili su i mladi glazbenici i autori.

Predstavljeno je 25 novih pjesama, prema odabiru žirija među čak 300 pristiglih skladbi. Sve izvođače pratio je veliki festivalski orkestar kojim su ravnali Joško Banov i Tonći Ćićerić. Dugi aplauz i ovog puta je zaradio miljenik splitske publike Mladen Grdović, dok je Luka Nižetić Splićane oduševio pjesmom o svom gradu. Siniša Vuco je zapjevao sa sinom Vilibaldom, a Ibrica Jusić u društvu ljubimca Simbe. Svoje kolege čije će se pjesme još dugo slušati, došli su bodriti Jelena Rozga, Matija Cvek, Mia Dimšić, Domenica, Izabela Martinović, Viktorija Rađa, Ivan Pažanin i mnogi drugi.

  • +33
Finalna večer 61. Festivala zabavne glazbe Split na Prokurativama Izvor: Pixsell / Autor: Tom Dubravec

U gledalištu su sjedila brojna poznata lica, a među ostalim i predsjednik Vlade Andrej Plenković, šef splitskog HDZ-a Vice Mihanović, treću večer zaredom i bivši splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, kandidat za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš kao i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.