Alternativni rock bend

Fire In Cairo imaju novi singl 'Giving A Clue'

05.04.2022 u 12:14

Bionic
Reading

Alternativni rock bend Fire in Cairo objavio je singl “Giving a clue” ususret koncertnoj promociji novog albuma u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u četvrtak 12. svibnja

“Giving a clue” drugi je singl skinut s hvaljenog albuma “High Degrees”, a prati ga i videospot. Snimljen u suradnji s redateljicom Anom Šiškov i producenticom Veronikom Milinović, spot je narativnog karaktera te govori o jednom standardnom izlasku koji je, kaže bend, otišao u krivom smjeru.

Izvor: Društvene mreže

Novi singl na popisu je sedam pjesama objavljenih na nedavno izdanom albumu, a zagrebački nastup bit će prilika za čuti ga uživo po prvi puta. Album “High Degrees” zavrijedio je alt rock četvorki pohvale kritike koja Fire in Cairo naziva prvoklasnim rock bendom, kao i budućnosti hrvatskog rocka.

Autor svih pjesama na novom uratku je Mate Ponjević, osim solo izvedbe “High Degrees” koju je osmislio i odsvirao Filip Mlinarić, dok aranžmane potpisuje cijeli bend. Fire In Cairo je na albumu okupio sjajne suradnike. Na pjesmi “Natalia” pojavljuje se Mary May, koja pjeva i prateće vokale na najavnom singlu “Running Over Me”, a na “While Driving Around” uz Matu pjeva Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces tj. Bad Daughter.

Mate, Filip, Jakov i Patrick predstavljaju miks indie, post garage, psychedelic, blues, progressive zvuka. Nakon objavljenog albuma prvijenca, koji je dobio pohvale regionalnih glazbenih blogova, bend je moćnim i ponekad ekscentričnim nastupima zaslužio pozornost publike. Pohvale koje prate i drugi album, objavljen je u izdanju LAA i Basic & Rough, dolaze ususret nastupa u Vintage Industrial Baru. Bit će to prilika vidjeti zašto Fire in Cairo gradi nastupe uživo kao jedan od svojih najvećih aduta.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 40 kn, a na dan koncerta će trebati izdvojiti 50 kn. U prodaji su na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim i Entrio sustava kao i online www.eventim.hr i www.entrio.hr.

Koncert je sufinanciran iz natječaja Jer svirati se mora 2, kojeg provode HGU iMinistarstvo kulture i medija.