DUGOVI NA RAČUNU

Financijski problemi: Nakon Victorijinog i modni brend Davida Beckhama u velikom je minusu

14.01.2019 u 12:28

Bionic
Reading

Britanski mediji izvještavaju kako biznis obitelji Beckham ide silaznom putanjom te im umjesto vrtoglave zarade zadaje prave muke. Nakon podebljeg minusa na računu poslovnog carstva Victorije Beckham, u krizu je upao i brend njezina supruga Davida

Čini se kako je vrijeme pregazilo nekad slavni par Davida i Victoriju Beckham, te nisu više toliko popularni i poželjni. Barem ako pričamo o modnoj industriji, u kojoj njihove tvrtke bilježe velike gubitke. Britanski Daily Mail izvještava o dugu od čak 11 milijuna funti modnog benda 'Kent & Curwen' koji je u vlasništvu nekadašnjeg nogometaša.

Beckham je prije nekoliko godina potpisao partnerski ugovor s tom kompanijom, a ostali ulagači nadali su se da će popularni sportaš donijeti golemo bogatstvo cijelom brendu. No izgleda da se dogodilo upravo suprotno te ih je David samo zadužio.

David Beckham s kćerkom Izvor: Reuters / Autor: Eric Thayer

'Kada je prije četiri godine potpisao ugovor, vlasnici su se nadali da će ih Beckham svojim prisustvom pretvoriti u zlato. Ali kako je pokazao Victorijin slučaj, brand Beckham nije jamstvo za uspjeh', kazao je financijski ekspert za britanske medije.

Ovakav podatak ne čudi, obzirom da je prije dvije godine i Davidova supruga Victoria doživjela poslovnu krizu. Njezin luksuzni modni brend 2017. godinu je završio u minusu od 10,5 milijuna funti.

Victoria Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Victoria ima trgovine u Londonu i Hong Kongu, a luksuzne odjevne komade, obuću i modne dodatke s vlastitim potpisom prodaje i u robnim kućama poput Harveyja Nicholsa, Selfridgesa i američkog Bloomingdale'sa. Victorijin modni biznis u vlasništvu je tvrtke Beckham Brand Holdings.

Osim modnog biznisa, David Beckham i dalje gura nogometnu karijeru. Skupa s još četiri partnera preuzeo je nogometni klub Miami.