intervju

Fabijan Pavao Medvešek o talent showu i djevojci: 'Svima bih htio da imaju tu jednu osobu u životu s kojom ništa više nije isto'

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Fabijan Pavao Medvešek pripada mladoj generaciji glumaca za koju vjerujemo da će, kada stasa, iz temelja izmijeniti hrvatsko glumište. Osim glumom, publiku trenutno osvaja ulogom u novoj seriji 'Dar Mar' na Novoj TV, na kojoj oduševljava i svojim sjajnim transformacijama u showu 'Tvoje lice zvuči poznato'. Sin poznatog glumca i redatelja Renea Medvešeka pobjedom u prošlotjednoj emisiji, u kojoj je utjelovio talijanskog pjevača Andreu Bocellija i britansku zvijezdu Eda Sheerena, potvrdio je status najvećeg favorita

Mlad, zgodan i skroman glumac Fabijan Pavao Medvešek odaje dojam topline, mirnoće, sigurnosti, ali i zadovoljstva profesijom i trenutnim statusom. O njegovim 'pretvaranjima' u razne glazbene zvijezde govori se danima, a prije njih ostvario je brojne uloge u mjuziklima 'Evita', 'Jesus Christ Superstar' , 'Aida' i 'Mamma mia'. Raskoš talenta pokazao je i u televizijskim projektima 'Crno-bijeli svijet', 'Čuvar dvorca', filmu 'Za dobra stara vremena' te seriji 'Na granici', u kojoj je tumačio lik don Bože.

Široj javnosti postao je poznat ulogom svećenika u seriji 'Na granici'

Široj javnosti postao je poznat ulogom svećenika u seriji 'Na granici'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Mnogi vas smatraju najvećim iznenađenjem showa. Još se govori o vašoj transformaciji u Freddieja Mercuryja kao jednoj od najboljih u dosadašnjim sezonama. Jeste li se nadali tome?

Naravno da sam se nadao tome, međutim do trenutka emitiranja nisam znao što očekivati od nastupa jer na dan snimanja ne znaš gdje si od uzbuđenja, tim više što je to bila prva emisija i prvi nastup. Moram priznati da se to nije promijenilo i da svaku novu epizodu koja bude emitirana gledam s jednakom neizvjesnošću o tome kako će to izgledati i zvučati na televiziji.

Što vam je najteže palo u showu?

Rano buđenje i mirno sjedenje na stolcu za šminkanje. Sve ostalo mi je bilo predobro i prezabavno, samo da se snimalo koji sat kasnije, a ne u 5 sati ujutro.

Njegova fantastična transformacija u Freddieja Mercuryja mnoge je ostavila bez daha

Njegova fantastična transformacija u Freddieja Mercuryja mnoge je ostavila bez daha

Izvor: Promo fotografije / Autor: Luka Dubroja

Jeste li i prije pratili TLZP?

Kako koju sezonu, ali moram priznati da sam od prve sezone zamišljao kako bi mi bilo da sam u emisiji.

Po čemu ćete uvijek pamtiti svoje sudjelovanje u showu?

Po novim prijateljstvima i po preludom životnom periodu u kojem sam definitivno izašao iz svoje takozvane zone ugode.

Show 'Tvoje lice zvuči poznato' pratio je ranije i zamišljao kako bi mu bilo da je u emisiji

Show 'Tvoje lice zvuči poznato' pratio je ranije i zamišljao kako bi mu bilo da je u emisiji

Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Televizijska publika poznaje vas po ulozi don Bože u seriji 'Na granici', a sada vas mogu pratiti u seriji 'Dar Mar'. Kako osjetite koja vam uloga leži? Što vas najprije privuče?

Iskreno, tek nakon prvih nekoliko dana snimanja osjetim ili ne osjetim povezanost s ulogom. U slučaju da ne osjetim tu povezanost, potrudim se pronaći ono nešto što me interesira i ono nešto što mogu naučiti iz nje. Imao sam sreću da sam dosad osjetio povezanost sa svim svojim ulogama i s velikim veseljem ih prihvaćam.

Kakva je atmosfera na setu, s kim ste najbolje kliknuli?

Atmosfera je izvrsna, a drago mi je da provodim puno vremena sa Ksenijom Pajić i s Rokom Sikavicom jer smo svi troje kliknuli već prvi dan snimanja. Postali smo kao neka mala obitelj i nadam se da će se to osjetiti preko ekrana i da će gledatelji to prepoznati.

Fabijan Pavao Medvešek u seriji 'Dar Mar' sa Ksenijom Pajić

Fabijan Pavao Medvešek u seriji 'Dar Mar' sa Ksenijom Pajić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Zlobnici kažu da TV serije, sapunice ili sitcomi koje mnogi glumci snimaju odmažu kazalištu.

Svako bavljenje svojim poslom smatram korakom naprijed. To što to nije pozornica ne znači da odmaže kazalištu jer, kao i u svakom drugom poslu, što se više njime baviš, to si vještiji i sigurniji. Svima bih savjetovao da snimaju i rade sve što mogu jer je na njima hoće li to biti odrađivanje posla zbog novca ili vrhunska prilika za zanimanje zbog kojeg su završili Akademiju.

Nazivaju vas velikim glumačkim osvježenjem i nadom. Koje osobine trebaju imati mladi glumci kako bi opstali u borbi s velikom konkurencijom?

Drago mi je da se nekome sviđa moj rad, jer mi je do njega stalo i njime se svakodnevno bavim. Konkurencija je i velika i mala, sve ovisi o tome kako se postavljaš i ovisi o tome koliko si spreman raditi. Rad nije uvijek nužno posao, to je i rad na sebi, na svojim vještinama i na svojem tijelu. Uvijek svi imamo još nešto usavršiti, a dok se baviš sobom, u tom procesu nailaze i poslovi.

Bio je dio mjuzikla 'Jesus Christ Superstar' u kazalištu Komedija

Bio je dio mjuzikla 'Jesus Christ Superstar' u kazalištu Komedija

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Mnogi glumci često priželjkuju uloge negativaca. Što mislite, koliko je lijepo biti zločest na ekranu? Pružaju li glumcu takve uloge neku posebnu draž? Čini se da gledatelji vječno pamte takve likove...

Svejedno mi je zapravo kakva će biti moja uloga dokle god ima nešto s čime se mogu baviti.

Koji savjet tate i strica ste usvojili, a tiče se glume?

Jednostavnost je sve i pokušavam prenijeti to u svoje zadatke, poslovne, a i privatne.

Mislili ste da ćete biti pilot, pa glazbenik. Kako je ipak odluka pala na glumu?

Budimo realni, piloti su ozbiljni ljudi, tako da je u trenutku odluka vrlo lako pala. Gluma je moj život i beskrajno sam zahvalan što sam to toliko rano otkrio jer smatram da za mene nema boljeg posla, još ako tome dodamo glazbu, imam sve što mi treba.

S tatom Reneom Medvešekom i kolegom Kristijanom Potočkim

S tatom Reneom Medvešekom i kolegom Kristijanom Potočkim

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Koliko danas imate vremena za glazbu? Što je s vašim bendom Free Ride?

Nažalost, ne sviramo već nekoliko godina i jako mi to nedostaje, ponajviše zbog moje ekipe, no nalazimo se svako malo zbog uspomene i da je oživljavamo.

Kakvu glazbu slušate? Što se trenutno vrti u vašem mp3 playeru/automobilu, domu...?

Uglavnom slušam glazbu u autu i to shuffle razne glazbe od klasike do kubanske, od trenutnih hitova do hrvatskih izvođača kao što je naprimjer Z Plus Plus, mladi izvođač iz Osijeka koji apsolutno dominira svakom pjesmom koju izbaci.

Već nekoliko godina ne svira i to mu, priznao je, jako nedostaje, ponajviše zbog ekipe

Već nekoliko godina ne svira i to mu, priznao je, jako nedostaje, ponajviše zbog ekipe

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Tko vam je najveći kritičar? Do čijeg mišljenja vam je najviše stalo?

Mama mi vrlo lako kaže i dobre i loše stvari, ali i moja djevojka Karla uvijek mi kaže točno onako kako je i to jako cijenim.

Čime vas je osvojila djevojka Karla?

Kada sam ju upoznao, nešto je bilo drukčije. Od onda me prati i podržava u svemu što sam ikad poželio. Svima bih htio da imaju tu jednu osobu u životu s kojom ništa više nije isto.

Trenirali ste veslanje - kakvim sportom se danas bavite?

Otkad je ovo novo ludo vrijeme, treniram vani, trčim i idem u parkove za vježbanje.

Fabijan Pavao Medvešek s djevojkom Karlom

Fabijan Pavao Medvešek s djevojkom Karlom

Izvor: Reuters / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!