NA FILMSKOM SETU

Evo zašto je Tom Cruise prestravio glumačku ekipu 'Nemoguće misije 7'

01.07.2023 u 19:13

Bionic
Reading

Tom Cruise koji će za koji dan proslaviti 61 rođendan, mnoge je scene u novom nastavku 'Nemoguće misije' odglumio bez angažmana kaskadera

Cruise je, kako su objavili mediji, bez ikakvog straha odlučio sam odigrati neke vrlo opasne scene, a njegovu je filmsku ekipu osobito uznemirilo njegovo 'brzo letenje'.

Vožnja motora s ruba litice nije jedina vratolomija koja prkosi smrti koju Tom Cruise izvodi u sedmom po redu nastavku 'Nemoguće misije'.

U akcijskom hitu gledatelji će moći vidjeti proslavljenog glumca u nekim vrlo dramatičnim situacijama.

  • +11
Premijera 'Nemoguće misije 7' u Rimu Izvor: Profimedia / Autor: - / SGP / Profimedia

Naime, Cruise se okušao i u 'brzom letenju', koje je redatelj Christopher McQuarrie nazvao jednim od najopasnijih sportova na svijetu.

Riječ je o tzv. sportu speed-fly, letenju brzinom većom od 80 kilometara na sat zbog čega je cijeli glumački set bio kao 'na iglama'. 'Iako može izgledati slično, speed-fly nije isto kao skok s padobranom. Padobranstvo je prilično predvidljivo. Brzo letenje je vrlo nepredvidljivo', objašnjava redatelj.

'Brzo letenje' više je slično paraglidingu, premda u ovom slučaju letač je u takvom položaju da je bliže padini kako bi postigao što veću brzinu. Boravak bliže padini povećava mogućnost sudara s tlom, zbog čega je ovaj sport toliko opasan. Letači jure niz planine i doista drže glavu u torbi. Cruise pak kaže kako je to vrlo lijep i poseban sport.

'Radit ćemo spirale i slijećemo nevjerojatno velikom brzinom, preko 80 kilometara na sat', rekao je glumac.

Iako se McQuarrie složio da brzo letenje izgleda lijepo, dodao je: 'Iza scene svi smo bili izvan sebe od straha'.

I dok je Cruise riskirao svoj život jureći niz obronke planina, zloglasna vratolomija na motoru ostaje dalje najsmrtonosniji čin u sedmom nastavku 'Misije'.

Cruise je već prvog dana snimanja sletio na motoru s ruba litice i skočio padobranom na sigurno. Glumac je tako sam želio. 'Pa želio sam da znamo hoćemo li nastaviti s filmom ili nećemo. Da to znamo odmah prvi dan! Recite nam prvog dana što će se dogoditi: nastavljamo li svi ili je ćemo morati preraditi scenarij', rekao je tad Tom.

Dodao je i da je puno trenirao i da se osjećao spremnim.

'Morate biti vrlo odvažni kad radite takvo nešto. Bilo je jako važno dok smo pripremali film da on zapravo bude svima na prvom mjestu. Nisam htio otići snimati druge stvari, a da su mi misli negdje drugdje. Svi su bili pripremljeni. Samo da to obavimo', rekao je glumac čiji film naziva 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One' u američka kina stiže 12. srpnja.