ODALI POČAST MAJCI

Nesuglasice ostavili po strani: Prinčeve Williama i Harryja spojila posebna prigoda

01.07.2023 u 12:10

Bionic
Reading

Poznata braća s britanskog dvora svoje su nesuglasice odlučili ostaviti po strani kako bi odali počast pokojnoj majci, neprežaljenoj princezi Diani, na svečanoj dodjeli nagrada održanoj ovog petka

Zavađena braća poslala su zasebne video poruke puštene tijekom ceremonije dodjele nagrade koja slavi mlade ljude - pokretače pozitivnih promjena u svijetu.

Poruka princa Williama (41) puštena je na samom početku ceremonije, a nju je na pozornici predstavila bivša dobitnica nagrade Diana Legacy, Hannah Hodgson, koja je Dianinog starijeg sina upoznala dvije godine prije.

Princ od Walesa pohvalio je Hodgson i druge za ‘izazove koje su svladali’, istaknuvši da je ‘ono što ih ujedinjuje njihova hrabrost, suosjećanje i neumoljiva predanost poboljšanju života drugih’.

‘Danas prepoznajemo snagu svih mladih ljudi - moć da izazovu status quo, suoče se s nepravdom i inspiriraju smislenu promjenu’, dodao je.

U međuvremenu, Harryjev isječak pušten je na polovici svečane ceremonije koja je trajala nešto manje od sat vremena.

‘Dok se okupljamo, prisjećam se dubokog uvjerenja koje je moja majka imala u transformativnu moć mladih ljudi, Prepoznala je njihovu jedinstvenu sposobnost da izazovu status quo i guraju inkluzivnije i suosjećajnije društvo’, izjavio je u spomenutom isječku 38- godišnji vojvoda od Sussexa nastavivši:

‘Njezino naslijeđe i dalje nadahnjuje i služi kao primjer kako se snalaziti u složenosti našeg današnjeg svijeta. Mnogi od brojnih izazova s kojima se suočavamo nerazmjerno utječu na mlade ljude i, naravno, na njihovu budućnost’.

William i Harry možda dijele ljubav prema svojoj pokojnoj majci, no već godinama nalaze se u zategnutim odnosima.

Suosnivač Archewella prvi je nagovijestio razdor sa svojim starijim bratom u intervjuu 2019., u kojem je priznao da su na ‘različitim putovima’.

Napet odnos između kraljevske braće pogoršan je objavljivanjem Harryjevih kontroverznih memoara ‘Spare’ ranije ove godine, u kojima je otkrio kako se posvađao s prijestolonasljednikom, a njihov verbalni sukob zatim je prerastao u fizički.

Kako je istaknuo, razlog njihove svađe bila je Harryjeva supruga Meghan Markle koju je William navodno nazvao ‘bezobraznom’ i ‘abrazivnom’.

Vojvoda je tada tvrdio da ga je njegov stariji brat bacio na pod, ostavivši ga sa gadnim posjekotinama na leđima.

Harry je također optužio Williama da je bio ljubomoran zbog njegove ideje o stvaranju sportskog turnira Invictus Games te da ga je potaknuo da nosi svoj zloglasni nacistički kostim.

Braća navodno nisu razgovarala jedno s drugim kada je Harry u svibnju odletio u London kako bi prisustvovao povijesnoj krunidbi njihova oca, kralja Charlesa III.

  • +50
Uzvanici na krunidbi kralja Charlesa Izvor: Profimedia / Autor: Jacob King / PA Images / Profimedia