VJEČNI ROMANTIK

Evo za koju je pjesmu Oliver rekao da ga najbolje opisuje

Oliver Dragojević

Oliver Dragojević

Izvor: Cropix / Autor: Jadran Babic / CROPIX

Njegove ploče bile su među najprodavanijima, a njegovo ime bilo je i ostat će sinonim za kvalitetnu i vrhunsku glazbu. Oliver Dragojević otpjevao je brojne uspješnice i kao svakom umjetniku bilo mu je teško izdvojiti najdraže pjesme. Među njih je svakako spadala 'Oprosti mi, pape', no postoji jedna koju je u svojim zadnjim medijskim istupima izdvojio kao onu koja ga najbolje opisuje

Prvi put na pozornicu Splitskog festivala Oliver Dragojević popeo se 1967. i izveo skladbu Zdenka Runjića 'Picaferaj'. Pjesma nije ušla u finale i nitko nije slutio da će jednog dana postati legenda. Svojim evergrinima koje su za njega pisali brojni autori, a ponajviše Zdenko Runjić, poništavao je kategorije i rušio granice između popularne i visoke kulture, popularne i klasične glazbe. Oliver je s jednakim žarom i emocijom izvodio sve pjesme.

U jednom od svojih posljednjih intervjua legendarni glazbenik otkrio je kako ga najbolje opisuju stihovi jedne od njegovih bezvremenskih skladbi, kojima je obogatio živote mnogih.

'Uvik kad sam s tobom, ja sam ka i dite, zaboravim odmah svoje kose side. I godine ove ča bi bile teže, da me lipa mladost uz tebe ne veže', izrecitirao je za IN Magazin riječi 'Romance' koju je otpjevao 1977. godine. Riječ je o pjesmi Zdenka Runjića, na stihove Tomislava Zuppe, za koju je aranžman napravio Stipica Kalogjera.

Izvor: Društvene mreže

  • +83
  • +80

Oliver Dragojević preminuo u 71. godini života

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!