nakon videa

Evo što je BBC odgovorio na optužbe da je izvještavanje o raku Kate Middleton bilo bezosjećajno

05.04.2024 u 16:42

Bionic
Reading

Nakon što je BBC proizveo video u kojem je Kate Middleton otkrila da je na liječenju raka, mreža kaže da su primili pritužbe na njihovo izvještavanje. BBC je sada odgovorio na pritužbe gledatelja i slušatelja da je njihovo izvještavanje o princezi Kate Middleton bilo 'pretjerano i bezosjećajno'

Nacionalna televizijska kuća Ujedinjenog Kraljevstva, koja je snimila video poruku objavljenu 22. ožujka, rekla je da je 'primila pritužbe ljudi koji smatraju da je naše izvještavanje o dijagnozi raka princeze od Walesa bilo pretjerano i neosjetljivo'. U službenom priopćenju BBC je inzistirao da je njihovo izvještavanje o vijestima vođeno 'osjetljivošću' i 'značajem ove priče' iako 'ne bi svi odobrili pristup koji smo zauzeli', piše The Hollywood Reporter.

Princeza od Walesa, 42-godišnja Kate Middleton u ožujku je potvrdila da joj je dijagnosticiran raka, za sada neobjavljen oblik. Ta objava je stigla dva mjeseca nakon nagađanja o princezinom zdravlju nakon uspješne operacije abdomena kojoj je bila podvrgnuta u siječnju. Nagađanja o Kateinom stanju i njezinoj konačnoj dijagnozi intenzivno su pratili BBC i drugi mediji.

'Kao dio naše analize, ispitali smo intenzivne spekulacije o princezinom zdravlju prethodnih tjedana', navodi se u priopćenju BBC-ja. 'Također smo izvijestili o Catherininom zahtjevu za privatnošću i detaljno opisali izjavu Kensingtonske palače o tome da princeza ima pravo na privatnost po pitanju svojih zdravstvenih problema.'

Britanska televizijska kuća nadalje je naglasila da članovi njihova tima uvijek pažljivo razmatraju uredničke odluke, naglašavajući da je cjelokupno izvještavanje mreže pokazalo da Kate i njezina obitelj prolaze kroz težak period. 'Svo vrijeme smo vodili računa o tome da svom izvještavanju pristupamo s osjetljivošću', zaključio je BBC.

  • +5
Posljednji put u javnosti: Kate Middleton s princem Williamom i djecom Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kensingtonska palača objavila je u siječnju da je Kate podvrgnuta planiranom zahvatu na abdomenu i da će otkazati sve svoje angažmane do Uskrsa. Kateina javna pauza dovela je do neobuzdanih i velikih nagađanja o njezinom stanju i zdravlju prije nego što su se ona i članovi kraljevske obitelji konačno dali na odgovore.

'U siječnju sam bila podvrgnuta velikoj abdominalnoj operaciji u Londonu i tada se mislilo da moje stanje nije kancerogeno', rekla je Kate u videu koji je palača objavila prošlog mjeseca. 'Operacija je bila uspješna, no testovi nakon operacije otkrili su da je bio prisutan rak. Moj liječnički tim stoga je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj kemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja,' rekla je Kate u videu.

'Princ William i ja činili smo sve što je bilo u našoj mogućnosti kako bismo obradili i riješili ovo privatno za dobrobit naše mlade obitelji. Kao što možete zamisliti, za to je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da se oporavim od teške operacije da bih mogao započeti liječenje,' dodala je.

Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kate i William imaju troje djece, princa Georgea (10), princezu Charlotte (8) i princa Louisa (5) i čekali su s javnom objavom njezine dijagnoze sve dok nisu imali priliku reći svojoj djeci. Izvor je kasnije za Us Weekly rekao da se Kate tijekom cijelog liječenja oslanjala na svoju obitelj.

'Lako se umara, ali pokušava provoditi što više vremena sa svojom djecom', prošlog je mjeseca rekao insajder za US magazine.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia