POSEBNA IZASLANICA UNHCR

Evo što Angelina Jolie misli o imigracijskoj uredbi

03.02.2017 u 18:33

Bionic
Reading

Glumica i posebna izaslanica UNHCR-a Angelina Jolie izrazila je svoje mišljenje o Trumpovoj imigracijskoj uredbi u New York Timesu

Nema nikakve sumnje kako je Angelina Jolie jedna od najsrčanijih protivnica diskriminacije, kao i neumorna dobrotvorka, te da vrlo dobro zna o čemu priča, pogotovo kad su u pitanju sirijski izbjeglice.

Glumica i posebna izaslanica UNHCR-a Angelina Jolie smatra kako diskriminacija izbjeglica temeljena na njihovoj vjeri ili zemlji porijekla poziva upravo nestabilnost protiv koje se SAD želi zaštititi. Dodaje kako odluka o zaustavljanju preseljenja izbjeglica i zabrana posjeta iz zemalja koje su većinski muslimanske nije američki način.

'Svaki put kad se udaljimo od svojih vrijednosti pogoršavamo upravo one probleme od kojih se težimo zaštititi. Nikad ne smijemo dozvoliti da naše vrijednosti postanu popratna šteta potrage za većom sigurnosti. Zatvaranje naših vrata izbjeglicama i diskriminacija nisu naš način, i ne čine nas sigurnijima', napisala je Angelina Jolie u svom članku za New York Post.

Angelina Jolie od 2012. vrši i dužnost UN-ove Visoke povjerenice za izbjeglice. Glumica kaže kako oni izbjeglice za koje postoji preporuka za proces preseljenja uglavnom su osobe koje su preživjele terorističke napade i mučenje ili im treba naprednija liječnička pomoć. Izbjeglice koji dolaze u SAD prolaze vrlo temeljit proces provjere koji vrši cijeli niz federalnih agencija.

'Svjetska izbjeglička kriza i prijetnja terorizma u potpunosti opravdavaju razmišljanje kako najbolje zaštiti naše granice. Svaka vlada mora održati ravnotežu između potreba svojih građana i svojih međunarodnih dužnosti. No, naš odgovor mora biti odmjeren i utemeljen na činjenicama, a ne strahu', zaključila je Angelina Jolie.

YouTube Autor: YouTube