DESET NAJBOLJIH

Evo tko ide u finale Eurosonga nakon druge polufinalne večeri

11.05.2023 u 20:54

Bionic
Reading

Prve finaliste ovogodišnjeg 67. po redu Eurosonga među kojima su i naši Let 3, saznali smo još u utorak, a večeras se za odlazak u finale borilo 16 zemalja

U drugoj polufinalnoj večeri predstavilo se 16 država: Albanija, Armenija, Australija, Austrija, Belgija, Cipar, Danska, Estonija, Grčka, Gruzija, Island, Litva, Poljska, Rumunjska, San Marino i Slovenija.

Deset zemalja koje idu u finale Eurosonga iz druge polufinalne večeri su: Slovenija, Albanija, Cipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litva, Poljska, Australija i Armenija.

  • +17
Eurovision 2023, 2. polufinale Izvor: Profimedia / Autor: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Podsjetimo hrvatski predstavnici Let 3 uspjeli su se u utorak plasirati u finale iz prvog polufinala, a osim njih, dalje su također prošli i predstavnici Moldavije, Švicarske, Finske, Češke, Izraela, Portugala, Švedske, Srbije i Norveške.

Danski predstavnik Reiley probio je led i otpjevao pjesmu 'Breaking My Heart'. Ova velika zvijezda društvenih mreža u svojoj zemlji je debitantski singl Let It Ring objavio prije samo dvije godine.

@eurovision Be good ✅ Do good ✅ Look good ✅ 🇦🇲 #Eurovision2023 @Brunette ♬ original sound - Eurovision

O ljepotici iz Armenije već neko vrijeme bruje društvene mreže. Brunette koja pjeva od svoje 4 godije, izvela je pjesmu Future Lover i sve očarala.

Rumunj Teodor Andrej je otpjevao je pjesmu D.G.T. (Off And On), a nakon njega nastupila je predstavnica Estonije, Alika u elegantnom plavom odijelu te otpjevala 'Bridges'.

Nakon Estonke na pozornicu je izašao predstavnik Belgije, Gustaph koji je izveo pjesmu 'Because Of You', a publika ga je cijelo vrijeme bodrila.

Šesti po redu nastupio je predstavnik Cipra Andrew Lambrou s pjesmom 'Break A Broken Heart.

Boje Islanda brani Dilja s pjesmom 'Power', dok je za Litvu s pjesmom 'Stay' predstavila Monika Linkytė.

Albaniju su večeras predstavili Albina & Familja Kelmendi s pjesmom 'Duje', a njihov je nastup sve oduševio.

Teodora Špirić, poznatija kao Teya Devy, pjevala je u duetu sa Salenom i predstavila Austriju pjesmom 'Who The Hell Is Edgar'?

Rokeri iz benda Piqued Jacks predstavili su San Marino s pjesmom 'Like An Animal'. Gruzijska predstavnica Iru otpjevala je pjesmu 'Echo' i ostavila je sjajan dojam svojim nadahnutim nastupom i koreografijom.

Dečki iz slovenskog benda 'Joker Out' otpjevali su Carpe Diem i zaradili ovacije publike.

Zgodna poljska predstavnica Blanka zapalila je pozornicu energičnom pjesmom 'Solo'. Kao osmi je večeras nastupio grčki predstavnik Victor Vernicos s pjesmom 'What They Say'.

Australski rock bend Voyager s pjesmom Promise nastupao je zadnji, a njihov je energičan nastup naišao na pozitivne reakcije.