MALENI PRINC Louis

Evo kako se točno izgovara ime najmlađeg sina Kate Middleton i princa Williama

28.04.2018 u 12:01

Bionic
Reading

Treće dijete Kate Middleton i princa Williama zove se Louis Arthur Charles, a odmah se pojavilo pitanje kako se pravilno izgovara ime malenog kraljevića, koji je peti u redu za britanski tron, odmah iza princeze Charlotte, a ispred strica, princa Harryja

Nedoumice oko izgovara princa Louisa pojavile su se prvenstveno zbog toga što se ime izgovara različito u Americi i Velikoj Britaniji gdje je izgovor jednako kao i u Francuskoj, a dok jedni to izgovaraju Luis drugi kažu Lui.

Ime malenog princa sličnije je francuskoj verziji i kaže se Lui, a slovo 's' uopće se ne izgovara.

  • +21
Kate Middleton i princ William Izvor: Pixsell / Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Točan izgovor imena malenog princa može se čuti i u videu s vjenčanja njegovih roditelja.

Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Tradicionalno se ime Louis povezuje s kraljevima, iako ne previše s britanskom kraljevskoj obitelji. Riječ je o imenu koje su tradicionalno koristili francuski kraljevi, kojih je bilo čak 17 s tim imenom.

Ime Louis inače znači slavni ratnik, a maleni britanski princ ime je dobio u čast omiljenog ujaka princa Philipa i Charlesovog mentora lorda Louisa Mountbattena, kojeg u 1979. ubili pripadnici IRA-e.

Osim toga i princ William i njegiv stariji sin, princ George, imaju srednje ime Louis, a to je bilo i ime djeda princa Philipa, Louisa od Battenberga.

VAŽNO JE ZVATI SE...

Imena članova kraljevske obitelji pomno se biraju, a sada znamo i zašto

Pogledaj galeriju