ROCK I FILOZOFIJA

Evo kako se nedjeljom provode Emil i Maja Tedeschi

31.01.2017 u 10:34

Bionic
Reading

Gostovanje jednoga od najzanimljivijih talijanskih filozofa Franca B. Bifa i pjevača kultnog sastava 'Primal Scream' Bobbyja Gillespieja u Filozofskom teatru Srećka Horvata privukao je prošle nedjelje u zagrebački HNK supružnike Emila i Maju Tedeschi koji uz dobru glazbu vole i filozofsku polemiku

U posljednjem je izdanju Filozofskog teatra u HNK u nedjelju Srećko Horvat ugostio je  čuvenog talijanskog filozofa i teoretičara medija Franca Berardija Bifu i Bobbyja Gillespieja, škotskog glazbenika i frontmena Primal Screama čiji je novi album  'Chaosmosis' izravno inspiriran Beradijevom filozofijom. Zaključak večeri bio je 'neće nas spasiti politika, već znanje', a s tim se zasigurno složio i biznismen Emil Tedeschi koji je u HNK došao u društvu supruge Maje. Naklonost prema umjetnosti i važnost obrazovanja Emilu je usadio otac Svetozar koji ga je poslao na fakultet u inozemstvo.

'S 19 godina sam otišao na Zapad, tako da nikad nisam radio u samoupravnom socijalizmu nego sam od početka zaposlen u uvjetima tržišne ekonomije. Volim svoj posao i uživam u stvaranju. Nemam talenta za umjetnost, ali sam nadahnut kreacijom posla', priznao je prije nekoliko godina Emil. Poznata je njegova ljubav prema rock glazbi, nerijetko se Emil zna naći i u ulozi DJ u nekom od zagrebačkih klubova. Njegova supruga Maja diplomirala je arhitekturu, no kad su u pitanju hobiji gospođa Tedeschi o tome nikad nije progovorila za medije. Ono što oboje vole očito je dobra polemika, u ovom slučaju filozofska u kojoj su uživali prošlog vikenda.

Raspravljalo se u nedjelju u HNK i o današnjoj egzistenciji i egzistencijalnom prihodu mjeri koja je nedavno uvedena u Finskoj, a koja predstavlja  oslobađanja od uvjetovanosti plaćom i ideje o radu koji je neophodan kako bismo preživjeli. Zanimljivo bi bilo čuti što Emil Tedeschi, ali i mnogi drugi imućni hrvatski biznismeni i političari, misle o toj temi. Uz supružnike Tedeschi zanimljivuraspravu slušala je i Nina Violić, Paolo Magelli i mnogi dr.