princeza leonor

Evo kako će izgledati nova etapa vojnog roka koji služi buduća španjolska kraljica

02.02.2024 u 11:34

Bionic
Reading

Vojno obrazovanje smatra se obaveznim dijelom obrazovanja budućih španjolskih prijestolonasljednika pa je tako i 18-godišnja Leonor sada na prvoj od ukupno tri godine vojne akademije. Svoje zadatke izvršava savjesno, a sada je spremna za novi izazov

18-godišnja buduća nasljednica španjolskog trona svoje obveze izvršava vrlo odgovorno i savjesno, a trenutno pohađa Opću vojnu akademiju u Zaragozi, koja je dio obuke za kraljevsku titulu koja je jednog dana čeka. Već je prošlo šest mjeseci otkako stječe vojnu obuku, a sad je čeka nova etapa školovanja.

Ove subote Leonor kreće fazu uvježbavanja borbenih modula na najvećem europskom strelištu San Gregorio gdje će provesti tjedan dana.

Tamo će, kako piše Hola!, primijeniti u praksi sve što je u ovih šest mjeseci naučila: od satova topografije do vježbi napada s bojnom paljbom, osim toga bit će to dani maksimalnog fizičkog i psihičkog opterećenja u kojima je važna i suradnja među kolegama.

Nakon što završi s obukom u San Gregoriju, princeza Leonor otputovat će u Zaragozu na 141. godišnjicu Generalne akademije u Zaragozi, koju je 1882. osnovao Alfonso, a koju su također položili njezin otac kralj Felipe i djed Don Juan Carlos.

Podsjetimo, vojna akademija koju prijestolonasljednica pohađa traje ukupno tri godine, a kasnije će ići u pomorsku školu. Tijekom boravka na akademiji ima pravo na naknadu od 417 eura mjesečno, no odlučila je ne primati plaću.

PRINCEZA LEONOR

Buduća kraljica Španjolske uskočila u vojnu uniformu i ukrala svu pozornost

Pogledaj galeriju