za svaku pohvalu

Plemenita gesta našeg legendarnog frontmena: Marijan Ban se odrekao tantijema od 'Morske vile' za obnovu Glazbene škole Sisak

16.01.2021 u 14:20

Bionic
Reading

Cijela Hrvatska ujedinila se u pomoći potresom pogođenim područjima. Svatko pomaže na svoje način - ima onih koji odlaze na pogođena područja, neki šalju donacije u tišini, a nekadašnji pjevač Daleke obale odrekao se tantijema za rukometnu himnu koja će se vrtjeti na Svjetskom prvenstvu

Za nedavnih potresa u središnjoj Hrvatskoj zgrada sisačke glazbene škole pretrpjela je ogromnu štetu pa je HDS ZAMP pokrenuo humanitarnu akciju u sklopu koje je svojim članovima ponudio mogućnost da se odreknu autorskih naknada za emitiranje jedne pjesme, kako bi se taj novac mogao preusmjeriti u dobrotvorne svrhe.

  • +4
Marijan Ban Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Javilo više od pedeset autora i lista će sigurno biti i veća, a Slobodna Dalmacija doznaje kako se Marijan Ban već odrekao tantijema za rukometnu himnu 'Morska vila', koja će se vrtjeti na aktualnom Svjetskom prvenstvu.

'Korištenje te pjesme sigurno će biti veliko sljedećih tjedana zbog rukomentnog prvenstva, pa je to zbilja lijepa gesta. Ali Ban dakako nije jedini, svakodnevno i dalje pristižu mailovi autora s imenima pjesama - zato će potrajati još bar tjedan, dva dana dok se sve pravno ne provede i ne budemo imali potpunu listu s 'očišćenim' pravima. Sigurno je da će biti duga i od srca, ali i da to neće biti jedini čin kojim će glazbenici, HDS i druge glazbene udruge pokazati solidarnost i pomoći obnovi potresom pogođenoj područja, kroz duže vrijeme', rekao je za tportal Milan Majerović-Stilinović, voditelj Sektora komunikacije i odnosa s javnošću HDS ZAMP-a te najavio kako će više detalja o playlisti biti poznato u ponedjeljak.