NOVO POGLAVLJE

Ellen DeGeneres pokušava spasiti narušeni imidž u javnosti: 'Dogodile su se stvari koje se nikada nisu smjele dogoditi'

21.09.2020 u 23:05

Bionic
Reading

Novu sezonu svog popularnog talk showa, američka voditeljica Ellen DeGeneres započela je sa isprikom javnosti uz priznanje da su se u emisiji čiji je glavni protagonist 'dogodile stvari koje se nikada nisu smjele dogoditi'

Emisija Ellen DeGeneres ovoga ponedjeljka po prvi put se vratila na američke ekrane otkako su se pojavile optužbe na račun toksičnog okruženja koje vlada na setu njezina talk showa.

'Ovo shvaćam vrlo ozbiljno i želim reći da mi je jako žao ljudi na koje je to utjecalo', izjavila je DeGeneres dodavši kako je istraga radnoga okruženja dovela do 'potrebnih promjena', a tri vodeća producenta emisije nedavno su otpuštena zbog tvrdnji o nedoličnom ponašanju.

Prvu epizodu nove sezone svog talk showa DeGeneres je otvorila u tipičnim komičnim tonom, izjavivši u kameru: 'Ako me gledate jer me volite, hvala vam. Ako me gledate jer me ne volite, dobrodošli' kroz stisnute zube i s dozom sarkazma rekavši kako je imala 'sjajno ljeto'.

No ubrzo se uozbiljila ukazavši na nedolično ponašanje i seksualno uznemiravanje od strane sada već bivših sudionika u kreiranju njezine emisije, a čija su nedjela početkom ove godine isplivala u javnost.

'Saznala sam da su se dogodile stvari koje se nikada nisu smjele dogoditi. Ako sam nekoga iznevjerila, ako sam ikada povrijedila nečije osjećaje, žao mi je zbog toga', izjavila je dodavši da kao osoba na položaju moći i s privilegijama preuzima svu odgovornost.

'Poduzeli smo potrebne mjere i danas započinjemo novo poglavlje',rekla je gledateljima, a suprotno medijskim natpisima sebe smatra osobom kakvu javnost vidi na malim ekranima.

'Ja sam isto tako puno drugih stvari. Ponekad sam tužna, naljutim se, zabrinem se, postanem frustrirana i nestrpljiva no radim na svemu tome'.

  • +6
Ellen DeGeneres Izvor: EPA / Autor: PAUL BUCK

U srpnju ove godine DeGeneres se mailom ispričala svom osoblju rekavši kako je 'predana u naumu da se to više ne ponovi', te im se dodatno ispričala na video sastanku koji je sa svojim timom imala prošlog mjeseca.

Glasnogovornik Warner Brosa javnosti je potvrdio kako su u emisiju u kolovozu napustili njezini dotadašnji izvršni producenti, Ed Glavin i Kevin Leman, te suizvršni producent Jonathan Norman.

U priči objavljenoj početkom ove godine, nekoliko bivših zaposlenika reklo je Buzzfeed Newsu da su doživjeli rasizam dok su radili na emisiji, a neki su rekli da su otpušteni jer su uzimali dane žalosti.

Talk show Ellen DeGeneres do danas je osvojio preko 60 nagrada Emmy otkako je prvi put emitiran 2003. godine.