unikatni glas i stil

Elis Lovrić - od Labina, preko Triera do Šibenske šansone

13.08.2019 u 13:47

Bionic
Reading

Ljeto je za glazbenike vrijeme kada se većinom, uz koncertne nastupe pod zvijezdama, skupljaju dojmovi prve polovice godine i stvaraju planovi za novu glazbenu sezonu, koja kreće s dolaskom hladnijih dana

Za Elis Lovrić 2019. godina, do sada, bila je puna velikih trenutaka i zanimljivih događaja. Prvo je iznenadila žiri i osvojila publiku diljem Hrvatske nastupom na Dori s pjesmom 'All I really want', a zatim očarala verzijom iste pjesme prevedene s engleskog na labinjonsku cakavicu. Pjesma 'Se ca još željin' i danas, nakon skoro pola godine, odzvanja radijskim eterom i unosi slušatelje u neke druge, čarobne svjetove, stoji u priopćenju.

Potom su za Elis slijedili koncerti, od Labina, Krka, Pule, Novigrada, Plomina pa sve do njemačkog grada Triera, gdje je Elis nastupila povodom dana grada kao specijalna gošća. Nastupom u lipnju u sklopu 'Večeri na Griču', Elis je obojala prostor Muzeja za umjetnost i obrt svojim unikatnim glasom i stilom, a glazbeni kritičari još uvijek pričaju o tom koncertu kao o glazbenom 'putovanju oko svijeta u 80 minuta'.

Elis Lovrić spada pod one rijetke svestrane umjetnice koja se podjednako dobro snalazi u ulozi akademske glumice, ali i multijezične kantautorice. Melodioznošću svojih autorskih skladbi na labinjonskoj cakavici, svom materinjem izričaju, spajajući zvuk suvremenosti i tradicije u originalnu cjelinu visokog emotivnog naboja, Elis Lovrić uvodi publiku u zaboravljene svjetove naših krajeva.

Upravo ta posebnost u njenom glazbenom izričaju dovela je Elis do suradnje s International Sound and Film Music Festivalom i suradnje s međunarodnim skladateljima filmske glazbe. Elisina izvedba 'Merike' u akustičnoj verziji s gitarom izazvala je ovacije tijekom prošlogodišnjeg nastupa na Camile Awards, nagrade koju struka dodjeljuje europskim skladateljima za ostvarenja u području filmske glazbe, a koja se po prvi put održala u Hrvatskoj.

Gary Marlowe, poznati njemački nagrađivani glazbenik, skladatelj i glazbeni producent, oduševljen Elisinim nastupom na Camille Awards,pretvara tada stečeno prijateljstvo u suradnju koja će biti predstavljena u listopadu ove godine, kada će Gary i Elis zajedno dijeliti pozornicu te je ispuniti istarskim izričajem i filmskom glazbom na International Sound and Film Music Festivalu koji će se održati u Puli. Pored svega, ono što će obilježiti ovogodišnje ljeto Elis Lovrić svakako je skorašnji nastup na Večeri dalmatinske šansone, u Šibeniku, 18. kolovoza s pjesmom 'Od kad te poznon'. Elis se neizmjerno veseli nastupu pred šibenskom publikom, pogotovo jer je ovo prva pjesma u kojoj Elis prate muški vokali, a posebno za taj nastup, Elis će, prigodno, pratiti klapa Brnistra. 'Od kad te poznon' prekrasna je ljubavna pjesma, kojom nas Elis svojom interpretacijom iznova vodi u svoje svjetove, navodi se u najavi.

Nakon nastupa u Šibeniku, Elis se vraća u studio gdje nastavlja rad na novom albumu, a jesen joj donosi mnoge zanimljivosti, od promocije albuma, koncertne turneje po Hrvatskoj do nastupa u Japanu.

Izvor: Društvene mreže