DRAMA SE NASTAVLJA

Eksplozivni memoari princa Harryja dodatno narušili odnose među braćom: Princ William kipti od bijesa

07.01.2023 u 09:33

Bionic
Reading

Premda je princ Harry u traileru za predstojeći intervju za ITV otkrio da 'želi svog brata i oca natrag', detalji koji cure iz memoara mlađeg brata princa Williama tome zasigurno neće nikako pomoći - dapače

Budući nasljednik engleske krune je istovremeno bijesan i tužan usred niza optužbi koje su proizašle iz nadolazećih memoara princa Harryja pod nazivom 'Spare' prepunom šokantnih riječi na račun članova kraljevske obitelji - princa Williama i Kate Middleton.

Kraljevska stručnjakinja Katie Nicholl rekla je za Page Six da je, prema njezinim izvorima, 'William bijesan i vrlo tužan onim što je Harry učinio. I jednostavno ne može oprostiti Harryju stvari koje je napisao'.

U željno iščekivanim memoarima vojvoda od Sussexa je između ostalog otkrio i da ga je brat fizički napao dok su se svađali zbog Harryjeve supruge Meghan Markle.

'Sve se dogodilo tako brzo. Dakle, vrlo brzo. Uhvatio me za ovratnik, strgao mi ogrlicu i srušio me na pod', opisao je taj nemili susret 38-godišnjak.

Princ Harry i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia

'Sletio sam na pseću zdjelicu koja je pukla ispod mojih leđa, a komadići su se zarezali u mene. Ležao sam na trenutak, ošamućen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe'.

Harry tvrdi da mu je napad ostavio vidljivu ozljedu leđa.

Odmetnuti kraljević dodatno je omalovažio svoga brata, optužio ga je i a je ljubomoran zbog toga što je smislio Invictus Games, da nije podržao njegovu vezu sa zvijezdom 'Suitsa', a čak je 'udario' i na Williamov gubitak kose nazivajući to 'alarmantnim'.

  • +6
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nicholl, autorica knjige 'The New Royals: Queen Elizabeth's Legacy and the Future of the Crown' - kaže da se kraljevska obitelj 'pripremala za nešto brutalno i eksplozivno', ali možda nije bila spremna za ovakve salve napada.

'Bili su zatečeni razinom detalja i koliko je daleko Harry otišao u svemu tome', dodala je autorica.

Unatoč Harryjevoj želji da popravi stvari sa svojim ocem, kraljem Charlesom III. i njegovim bratom, ona zasad ne vidi pomirenje u budućnosti. 'Ideja da želi natrag svog oca i brata jednostavno se čini posve u neskladu s njegovim ponašanjem i onim što govori', objasnila je ona.

'Dati takvu neugodnu sliku kraljevske obitelji i vrlo neugodnu stranu njegova brata i njegova oca... To jednostavno nisu postupci osobe koji se pokušava pomiriti sa svojom otuđenom obitelji. Stvarno se čini da je sad prijeđena granica', rekla je autorica.

Inače, izdavač Penguin Random House naziva prinčeve memoare 'publikacijom punom uvida, otkrića, samoispitivanja i važnih, teško postignutih shvaćanja o vječnoj moći ljubavi nad tugom'.

Princ Harry, 'odbjegli' član kraljevske obitelji već je odradio dva intervjua uoči izlaska njegovih memoara. Razgovarao je s Tomom Bradbyjem s ITV-ja, bivšim kraljevskim dopisnikom koji ga je ranije intervjuirao prilikom snimanja dokumentarnog filma o njihovoj turneji po Africi 2019, te je dao i intervju američkoj televizijskoj kući CBS.