ZASITIO SE ZLATNIH MALINA

Eddie Murphy otkrio zašto je prestao snimati filmove: 'Nisam želio da ta hrpa sr***a bude posljednje što sam napravio'

10.03.2021 u 15:06

Bionic
Reading

Komičara Eddieja Murphyja dugo vremena nismo mogli vidjeti na velikim platnima, a razlog je otkrio gostujući u utorak na podcastu WTF s Marcom Maronom

Zvijezda filma 'Princ otkriva Ameriku 2', 59-godišnji Eddie Murphy otkrio je kako se određeno vrijeme odmaknuo od glume zahvaljujući nagradama Zlatna malina, kojih je nanizao tri zahvaljujući promašenim filmovima poput 'Pustolovine Plutona Nasha', 'Ja, špijun' i 'Sve je moguće'.

'Snimao sam sr**a od filmova. Nije mi bilo zabavno, dobivao sam za njih Zlatne maline. Dobio sam i Malinu za najgoreg glumca ikad pa sam pomislio da je možda vrijeme za predah', rekao je Murphy.

Murphy je više puta nominiran za Zlatne maline, a 'posrećilo' mu se osvojiti ih tri, za izvedbu u filmovima 'Norbit', 'Pustolovine Plutona Nasha' i 'Nemogući Dave', dok je 2010. čak uspio osvojiti Zlatnu malinu za najgoreg glumca desetljeća.

'Trebao sam uzeti predah od godinu dana. Onda je odjednom prošlo šest godina, a ja sam i dalje sjedio na kauču. I mogao sam sjediti i dalje i ne silaziti s kauča, ali nisam želio da ta hrpa sr**a bude posljednje što sam napravio', objasnio je Murphy.

Plan mu je bio, kaže, snimiti 'Dolemite', 'Saturday Night Live' i 'Princ otkriva Ameriku 2', a zatim se okušati i u stand-upu i vidjeti kako će se osjećati nakon toga.

  • +11
Eddie Murphy Izvor: Profimedia / Autor: Shooting Star / ddp USA / Profimedia

Murphy je 2015. osvojio nagradu Mark Twain za američki humor, sljedeće godine glumio u filmu 'Cook' i nakon toga više se nije pojavio niti u jednom filmu sve do 2019. s filmom 'Ime mi je Dolemite'.

Film mu je donio još jednu Zlatnu malinu, ali ovoga puta Zlatnu malinu iskupljenja. Uloga komičara Rudyya Raya Moorea donijela mu je i nominaciju za Zlatni globus za najboljeg glumca.

Prošle godine je za vođenje emisije 'Saturday Night Live' osvojio i svoju prvu nagradu Emmy za izvanrednog gostujućeg glumca u humorističnoj seriji.

U siječnju je otkrio novosti o četvrtom dijelu svoje franšize 'Policajac s Beverly Hillsa'.

'Nemamo još datum početka, ali imamo redatelje i producente, kao i scenariste koji rade na njemu. Axel Foley je spreman za rad. Sve što trebamo je scenarij', rekao je Murphy.

Nastavak njegovog hit filma iz 1988. godine, 'Princ otkriva Ameriku 2, trenutno se može pogledati na Amazon Prime Videu.