BIO JE NJEZIN STUP

Ecija Ojdanić o tek preminulom ocu: 'Otišao je kao ponosan osamdesetjednogodišnjak koji nam je omogućio egzistenciju, a krenuo je iz siromaštva’

01.05.2022 u 17:30

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana glumica Ecija Ojdanić objavila je putem društvenih mreža tužnu vijest da je u 81. godini života preminuo njezin otac Petar. Sada mu je posvetila podužu emotivnu objavu u kojoj pokušava svima pokazati koliko je njezin tata bio velik čovjek

‘Ako je život umjetničko djelo, onda je moj tata bio veliki umjetnik. Majstor. Učitelj. Uzor. Velika umjetnička djela daju osjećaj sklada i zaokruženosti, a baš takav je bio njegov život, skladan i zaokružen. Tata je bio umjetnik života. Mi koji smo živjeli s njim, njegova supruga i potomci, zauvijek ćemo se diviti njegovom umijeću življenja’, započela je svoj poduži Instagram post s fotografijom neba kojim simbolizira novo mjesto života svoga tek preminulog oca Petra, naša istaknuta glumica Ecija Ojdanić.

Potom je nastavila u istom tonu pišući:

‘To je umijeće bilo sazdano od ljubavi, snage, morala, mudrosti, duhovitosti i intelekta. To su bili stupovi kojima je izgradio svoju karijeru suca, svoju obitelj i svakog od nas kao ljude. Tata je stvarno proživio život. Ali taj život nije bio lak. Dapače. U tom je životu, moj tata, morao preživjeti i ono najteže što čovjek može doživjeti, a to je smrt djeteta. Dostojanstvo boli i snaga za ići dalje, to su lekcije koje nam je dao i koje nas i danas u ovom teškom trenutku drže na nogama i daju nam inspiraciju da, osim tuge, imamo i osmjeh na licu jer slavimo njegov veličanstven primjer. Njegov častan život’, rekla je pa dodala:

‘Tata je otišao okružen brojnom obitelji, svojom voljenom suprugom, našom mamom i bakom, svojim unucima, zetovima…Otišao je kao ponosan osamdesetjednogodišnjak koji nam je omogućio egzistenciju, i duhovnu i materijalnu, a kada je započeo na svoj životni put, kao i mnogi ljudi iz ovih kamenih krajeva, krenuo je ni iz čeg, iz siromaštva. Imao je samo svoj brilijantni um i moralni zakon u sebi koji je on dobio svojim odgojem i koji ćemo se svi mi truditi dati svojoj djeci i unucima. Njemu u čast. Dragi tata, u predstavi naših života, zauvijek ćeš imati glavnu ulogu. Znamo da nas čuješ, znamo da nas i dalje čuvaš, možda još i više, sada kada si lak i vječan. Znamo da znaš da te beskrajno volimo. I znaj, dragi tata, da će vatra zahvalnosti zauvijek grijati kuću koju si sagradio, kuću u kojoj si nas stvorio i okupio, tvoju kuću koja se zove ljubav. Do viđenja, dragi moj tata….’, zaključila je tužno, ožalošćena Ecija.

  • +3
Ecija Ojdanić Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX