OSTALA U LOŽI

Dva dana nakon blamaže predsjednica ponovno u kazalištu

20.03.2017 u 10:09

Bionic
Reading

U zagrebačkom HNK-u održan je koncert najpoznatije hrvatske violončelistice Ane Rucner. Koncert povodom 15 godina njezine karijere imao je humanitarni karakter, a ono što su svi čekali s nestrpljenjem bilo je to hoće li se Kolinda Grabar Kitarović i ovoga puta popeti na pozornicu na poklon

Nakon što je u petak, na premijeri baleta 'Labuđe jezero' Petra Iljiča Čajkovskog, Kolinda Grabar Kitarović napravila neviđen gaf te se nakon završetka predstave odlučila pridružiti ansamblu i autorskom timu na poklonu publici, predsjednica se ponovno pojavila u zagrebačkom HNK-u. Ipak, ovog puta nije se popela na pozornicu, već je koncert, povodom 15 godina rada violončelistice Ane Rucner, pratila iz lože u društvu supruga Jakova Kitarovića.

  • +17
Ana Rucner humanitarnim koncertom u HNK-u obilježila je 15 godina rada Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić/PIXSELL

Humanitarni koncert '15 godina ljubavi za radost djece u Baranji' privukao je brojne uglednike, od veleposlanika Brazila, preko predsjednice Hrvatsko-kineskog kulturnog centra, pa sve do poznatih glumaca, poput Gorana Grgića i Bojane Gregorić Vejzović. Za proslavu 15 godina karijere Ana Rucner je odabrala crvenu haljinu - kreaciju dizajnera Juraja Zigmana.

Tom prilikom prikazan je i dokumentarni film Jakova Sedlara o Aninih prvih 15 godina, kojim je uzvanicima približen njezin život. Prvi dio koncerta obilježile su poznate filmske skladbe i najveće uspješnice najpoznatije hrvatske violončelistice, a potom su nastupili gosti: Goran Karan je otpjevao 'Eye of the Tiger', a Danijela Pintarić skladbu iz filma 'Čarobnjak iz Oza'. No kakav bi to slavljenički koncert bio da na njemu nije nastupio i Anin bivši suprug, Vlado Kalember, s kojim je ostala u odličnim odnosima.

U drugom dijelu koncerta nastupili su trubači, gudači i bend Filipa Gjuda uz vokalni ansambl Arije, koji su vjerno dočarali romsku strast i ljubav prema životu. 'Ederlezi', 'Đelem đelem' i 'Kiko kiko' rasplesali su sve uzvanike u zagrebačkom HNK-u, a najveće iznenađenje, na samom kraju slavljeničkog koncerta, bila je izvedba Zbora sestara milosrdnica iz Zagreba, koje su otpjevale pjesmu 'I Will Follow You' iz filma 'Redovnice nastupaju'.

Sva prikupljena sredstva s ovog koncerta donirat će se udruzi Baranjski leptirići za nabavku medicinskih pomagala, udruzi Prijatelji sv. Martina za pomoć ugroženim obiteljima te dječjem vrtiću Radost iz Darde i Društvenom domu u Popovcu za izgradnju dječjeg igrališta.