ZABAVA PRED EKRANIMA

Duško Ćurlić otkriva koje su ga serije oduševile i zašto ih se isplati pogledati

17.11.2023 u 16:11

Bionic
Reading

Serije su mnogima omiljena aktivnost. Bilo da ih bingeamo ili nestrpljivo čekamo epizodu po epizodu, nema onog tko se bar s vremena na vrijeme ne opusti uz najdraže serije. Čuveni voditelj izdvojio je svoje omiljene sadržaje

'Budući da nisam od ljudi koji gutaju najnovije serije, one koje se odmah pojave, bojim se da nisam najpozvanija osoba za preporuke što pogledati preko vikenda. Malo sam 'klasičar' po tom pitanju, pa ću vam otkriti što sam pogledao zadnjih vikenda', kaže nam Duško Ćurlić.

Bez oduševljenja, molim (HBO Max)

Veliki sam fan 'Seinfelda', a njegov izvršni producent, neko vrijeme redatelj i scenarist Larry David snimio je sjajnih 11 sezona serije 'Curb your enthusiasm', kod nas prevedene kao 'Bez oduševljenja, molim'. Nevjerojatna je kreativnost i duhovitost cinika, koji je prije svega svjestan sebe i svih svojih slabosti i mana, čovjeka koji ležerno uživa u životu i poslu kojim se bavi, ljudima i karakterima koji su dio njegova života, odnosima i situacijama koji su dio showbizza… sve su to razlozi zbog kojih i potpuno umoran mogu u noći pogledati čitavu sezonu. Larry David apsolutni je majstor situacije uz vrlo diskretan i inteligentan humor.

Izvor: Društvene mreže

Seinfeld (Netflix)

Na to se odmah veže 'Seinfeld'. Snimljeno je 180 epizoda ove serije 'ni o čemu'. Možete ga ne voljeti, može vam se činiti banalan, možete ga podnositi ili možete biti fanovi, ali nevjerojatna je lakoća kojom vas uvuče u svoju priču, u situaciju, u odnose koji nemaju veze s meridijanima i paralelama. Jednostavno se pustite niz tobogan i sudjelujete u nadrealnim Seinfeldovim situacijama i uhvatite sebe samoga kako uživate u tome. Topla preporuka svima koji žele drugačiju stvarnost, koja je stvarnija od stvarnosti.

Izvor: Društvene mreže

Barry (HBO Max)

'Barry', serija koja je totalno pomaknuta, a opet naslonjena na ludost koju živimo. Neki kažu da je crna komedija, neki da je televizijska drama, ali totalno pomaknuta, totalno neočekivana i pomalo suluda. Glumac, koji je nekada bio specijalac, želi glumiti, ali prošlost… Ne smijem otkrivati previše. Uglavnom, snimljene su četiri sezone, ali ta četvrta je po meni potpuno promašena u svemu. Imali su stanku zbog pandemije ili čega već i jednostavno su je zeznuli. U prve tri siguran sam da ćete uživati i truditi se ne zaspati. Ali nikako se nemojte truditi shvatiti Barryja, to je uzaludan posao. Eto, to su moje 'serijske' preporuke. Neće vam biti žao, a ako bude, i to je ok.

Izvor: Društvene mreže