NEMA DOSADE

Dunja Mazzocco Drvar pokazala kako se može provoditi vrijeme u izolaciji

16.03.2020 u 12:50

Bionic
Reading

Sve se više poznatih Hrvata oglašava na društvenim mrežama na temu koronavirusa i ostajanja kod kuće. Omiljena meteorologinja s malih ekrana pokazala je kako se može kratiti vrijeme sa svojom obitelji

'Dobra je ova kućna izolacija!' poručila je Dunja Mazzocco Drvar. Potrudila se da njoj i obitelji tijekom vikenda nije dosadno i svojim pratiteljima poručujući da se kod kuće mogu - igrati. Ona i njezini najmiliji zaigrali su društvenu igru 'Strašne žene'. Riječ je o kartama s umjetničkim djelima, s ilustriranim portretima i kratkim biografijama žena koje su dale doprinos društvu u područjima znanosti, kulture, politike, umjetnosti i aktivizma.

Dunja će svakako vrijeme koristiti i za boravak u prirodi i trčanje, kojim se počela baviti u kasnim tridesetima. Nedavno je otkrila kako je cijela njezina obitelj posvećena sportu.

'Ima dana kada se ne možeš pokrenuti, a s druge strane ima i luđačkih momenata kada bi išao trčati svaki dan i ako preskočiš jedan dan, onda ti taj trening užasno fali pa nam je zapravo super to što smo neusklađeni u tom smislu jer onda jedan drugoga vučemo. Kad jedan padne, ovaj drugi ga povuče. A baš neka prava kompetitivnost ne postoji jer smo jako različiti i svaki fura neku svoju kroničnu bolest srednjih godina ili neku svoju energetsku fazu, tako da se zapravo ne možemo ni uspoređivati. Natječemo se svaki sam sa sobom i tu vrstu natjecanja svakome preporučujem. A jako je lijepo vidjeti da tvoj partner napreduje pa ga još dodatno bodriš i budeš mu podrška, a i tebe spontano povuče da ga stigneš', ispričala je za Trčanje.hr. Dodala je kako joj kći trenira atletiku i specijalizira se za sprint.

Njezina prva utrka bila je 'Volim trčanje' na Savskom nasipu. Trčala je pet kilometara. Velika želja joj je istrčati polumaraton i za njega se pokušava pripremiti. Prije trčanja, u srednjoškolsko doba te na fakultetu omiljena meteorologinja bavila se košarkom.

Pravilno pranje ruku