kraljevska služba

Dugo ih nismo vidjeli zajedno: Princ Albert i princeza Charlene u Firenci

13.04.2023 u 14:48

  • +9

Princ Albert i princeza Charlene u Firenci

Izvor: Profimedia / Autor: New Press Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Nakon dugog šuškanja o rastavi princa Alberta i princeze Charlene, par je još jedanput demantirao te glasine. Prošetali su Firencom 'ruku pod ruku' i pokazali da im odmor u Toskani godi, premda nosi i neka kraljevska zaduženja

Iako su mnogi nagađali da su princ Albert i njegova supruga Charlene u bračnim problemima, ovo putovanje u renesansnom bogatu Firencu utišat će te glasine, barem zasad. Princ od Monaka sa suprugom je u utorak stigao u Firencu kako bi u srijedu navečer bili na svečanosti povodom 160. obljetnice osnutka konzulata Kneževine Monako u tom talijanskom gradiću. Srijedu su proveli šećući glavnim gradom Toskane uživajući u brojnim znamenitostima grada.

U svojoj su se šetnji susreli i s dvije vrlo važne osobe.

Prva postaja njihove posjete Firenci bila je Zaklada Franco Zeffirelli, gdje su se susreli s kantautorom Andreom Bocellijem i počasnim konzulom Monaka u Firenci, Alessandrom Giustijem. Zatim su se susreli s Marcom Colasantijem, dizajnerom koji je zadužen za odjel Zaklade princa Alberta od Monaka u Italiji. Na ovom sastanku dobili su ograničeno izdanje olovke pod nazivom 'I Colori dell'Oceano' (Boje oceana).

Princeza Charlene za šetnju Firencom odabrala je zanimljiv komplet boje pijeska: široke hlače lepršavog pada i gornji dio s patentnim zakopčavanjem kojim je donijela sportsku eleganciju prikladnu za posebnu šetnju Italijom.

Za večernje druženje Charlene je zabljesnula u elegantnoj crnoj haljini. Večernja haljina prekrivena je šljokicama, a rukavi i dekolte izrađeni su od tanke fine tkanine koja se prozire.

Navečer je par sudjelovao na gala večeri u Palazzo Vecchio. U Sala del Ciquecento okupilo se oko 300 ljudi, uključujući i istaknute ljude talijanske i monegaške vlasti. Cilj večeri bio je osnažiti bolesne i socijalno isključene osobe kroz humanitarne projekte. Partner večeri bila je Zaklada Bocelli, a Zaklada najpoznatijeg talijanskog tenora pomoć će ostvariti da ostvaren prihod dođe do ugroženih osoba.

  • +3
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: CRY-Olivier Huitel. / The Photo One / Profimedia