DOGAĐAJ GODINE

Dolazak ovih članova kraljevske obitelji na Charlesovu krunidbu pomalo je neočekivan

12.04.2023 u 09:54

Bionic
Reading

Ostalo je manje od mjesec dana do dana krunidbe kralja Charlesa i kraljice Camille, a njihov popis gostiju polako se otkriva. Dobra ćud novog kralja draga je mnogim članovima kraljevske obitelji pa ni ne čudi da se velik broj monarha odazvao velikoj svečanosti, što vrlo često nije običaj iz posebnog razloga

Preostalo je manje od mjesec dana do svečane krunidbe novog britanskog kralja Charlesa III. i njegove kraljice supruge Camille, a organizatori sada moraju finalizirati sve pripreme. Uz poslane pozivnice zadan je bio rok potvrde dolaska, a mnogi su odlučili da ne žele propustiti velik dan za Britaniju te su potvrdili dolazak, usprkos nekim starim običajima.

Tako se na popisu gostiju nalaze članovi različitih kraljevskih obitelji koji će prisustvovati povijesnom događaju 6. svibnja u Westminsterskoj opatiji.

Potvrđeno je da će se u London zaputiti danski prijestolonasljednik Frederik i prijestolonasljedna princeza Mary, princ Albert od Monaka s princezom Charlene, španjolski kralj Felipe i kraljica Letizia, kralj Carl Gustaf i njegova kći princeza Victoria od Švedske, ali i japanski prijestolonasljednik Fumihito i princeza Kiko.

Ipak, danska kraljica Margrethe morat će izostati s krunidbe zbog zdravstvenog stanja. 82-godišnja kraljica oporavlja se od operacije leđa. Premda se njezin povratak dužnostima očekuje ovog mjeseca, putovanje u London bilo bi prenaporno za kraljicu koja je trenutno u fazi rehabilitacije.

Ipak, mnoge poznavatelje protokola iznenadit će dolazak španjolskog i švedskog kralja.

Tradicionalno, čelnici država ne posjećuju međusobne krunidbe kako bi novookrunjeni kralj i kraljica mogli uživati najviši status na događaju. 

  • +11
Kraljevska obitelj slavi Uskrs Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok / PA Images / Profimedia