ne skriva ponos

Dubravko Ivaniš Ripper: 'Kći jako voli moj bend. Volio bih da preuzme Pipse'

27.03.2024 u 09:44

Bionic
Reading

Hrvatska diskografska udruga u suradnji s radijskim voditeljem, glazbenim kritičarem i urednikom Zlatkom Turkaljem Turkijem, donosi intervju s frontmenom Pips, Chips & Videoclips. Osim o glazbi, ovog puta je pričao i o svojoj 19-godišnjoj mezimici Luciji Ivaniš

Na ovom materijalu, albumu 'Vesna', glazbenik je uključio svoju suprugu i kćer. Zajedno pjevaju u zboru Tko bi rekao da smo ti i ja bili bend. Dubravko Ivaniš Ripper otkrio je da 'želi kćer na mnoge načine stavljati u poziciju izvođača' što ne znači, objasnio je, da će ona to biti sutra, jer će to 'možda će biti za desetak godina, ali da je to 'njegova očinska uloga'.

'Kći mi je pravi Ivaniš, drži tu štangu. Jako voli moj bend. To je stvarno fascinantno jer muzika koju ona sluša nema nikakve veze s Pipsima. Volio bih da moja kći preuzme Pipse. Naravno, to se neće dogoditi, ali u nekoj inačici i izvedenici vjerujem da bi i moglo. I to je zapravo ono što mi je najvažnije u životu. Nisu mi važne same pjesme, nego taj duh, ako ćemo tako, malo poetski, koji sam dobio i prenio dalje', rekao je u sklopu atraktivnog glazbenog projekta Diskografska spajalica.

Rekao je i koja joj je najdraža pjesma tatinog benda. Prisjetio se da je imala je desetak godina kad je tražila da joj skine pjesmu 'K1' što je tada bio aktualni singl Pipsa. Odonda je, naglasio je, Lucija 'svakodnevni je dio procesa s njim, dio njegovog stvaranja'. Sad je, kaže, u fazi da je kritički raspoložena prema onom što radi. Glazebnik misli da joj je dobra cijela album 'Vesna', a najbolja joj je pjesma, što je njemu čudno, 'SSND – Svi samo na drogama'.

  • +3
Dubravko Ivaniš Ripper Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL