Novi singl i live spot

Dubioza Kolektiv i Dino Šaran upozoravaju da ne upalite TV jer sve može otić ‘U3PM'

15.04.2024 u 10:56

Bionic
Reading

Dubioza Kolektiv i Dino Šaran ponovo udružuju snage! Singl ‘U3PM' opušteno, ali jako ozbiljno upozorava da slučajno ne upalite TV jer bi sve lako moglo otić' u tri fine materine. Ovo je ujedno i prvi singl s Dubiozinog nadolazećeg studijskog albuma

Najveća grupa naše regije i jedan od najutjecajnijih pop rock autora ovih prostora, Dubioza i Dino Šaran, u još jednoj suradnji vješto seciraju mentalitet ljudi uz prstohvat snažnih poruka. Novi singl i live spot sniman je u Kinu Bosna, a motivima odaje ideju pjesme.

Pjesma je nastala na jednom tipičnom sarajevskom derneku. Govori o iskonskoj potrebi čovjeka da pobjegne od apokaliptične realnosti i traženju spasa u raskošnoj mezi, bogatoj ponudi pića i rekreativnih droga. Pjesma sadrži nepoznate riječi: ‘stelja’ - suhomesnati ovčji proizvod, ‘hajr’ - dobro i ‘u 3 pičke materine’ - mjesto lošeg događaja’ – poručila je Dubioza, a Dino Šaran se nadovezao: ‘Ovom prilikom potvrdjujem sve što su izjavile kolege iz DK. Neke od najboljih ideja nastaju upravo na dernecima. Tako je bilo i ovog puta.’

Dubioza Kolektiv / Dino Šaran - U3PM (live) Izvor: Društvene mreže

Nakon prijašnjih suradnji Dubioze i Šarana na pjesmama kao što su ‘Autopilot' i ‘Zemlja gori' dovoljno je samo pogledati komentare slušatelja i jasno je da njihove poruke duboko odjekuju regijom. Još jedna fantastična suradnja na pjesmi ‘U3PM' dokaz je da svojim tekstovima i glazbom pogađaju u sridu.

Nakon izuzetno uspješne prošle godine i turneje ‘20 Years High' kojom su obilježili dva desetljeća na sceni, izbacili veliku vinilnu kolekciju, rasprodali koncerte po Europi i Meksiku, Dubioza se upravo vratila i s dugačke australsko - novozelandske turneje. No, i zagrebačka publika uskoro će doći na svoje, jer 1. lipnja grupa stiže na Jarun u sklopu Zagreb Music Festa, što je njihovo prvo koncertno pojavljivanje u gradu nakon pet godina.

Nova pjesma pokazuje da i u 21. godini postojanja najveća grupa naše regije neće dizati nogu s gasa, i daje prvi okus novog studijskog izdanje. Suradnja Dubioze Kolektiv i Dine Šarana na pjesmi ‘U3PM', u izdanju Menarta, dostupna je na svim streaming servisima.