STIŽU ZANIMLJIVOSTI

Druga strana medalje: Kraljičina stilistica otkrila kako je Elizabeta II provela protekle dvije godine, izolirana od obitelji

14.04.2022 u 07:06

Bionic
Reading

Uoči platinastog jubileja kraljičina osobna stilistica i krojačica Angela Kelly dodala je nove detalje u svoju knjigu posvećenu upravo Elizabeti II, i to one javnosti najzanimljivije

Uz dozvolu same kraljice Elizabete II, njezina osobna stilistica i krojačica Angela Kelly upotpunila je svoju knjigu 'The Other Side Of The Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe', koja je 2019. bila bestseler, novim detaljima o britanskoj vladarici, dodajući pojedinosti o njezinu životu za vrijeme lockdowna u pandemiji koronavirusa.

Kelly je osoba od najvećeg povjerenja kraljice Elizabete II, a to potvrđuje i podatak iz knjige da je tijekom pandemije upravo ona morala osobno šišati ju nakon što su, zbog lockdowna, morali smanjiti broj ljudi u palači koji će joj pomagati.

U reizdanju knjige iz 2019., koje u knjižare diljem Velike Britanije stiže 12. svibnja, naći će se i detalji sprovoda princa Phillipa, održanog prije točno godinu dana, a ako je vjerovati izdavaču HarperCollinsu, dodatna poglavlja odnosit će se upravo na izolaciju kraljevskih sluga i kraljice u dvorcu Windsor, ali i ono što se događalo iza zatvorenih vrata.

Osim toga, autorica Kelly jedno je poglavlje posvetila samoj sebi i svojoj karijeri u Buckinghamskoj palači, u kojoj radi već 28 godina te je jedna od osoba kojoj kraljica najviše vjeruje.

  • +6
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens / AFP / Profimedia

Prvo izdanje ove knjige izazvalo je pravu senzaciju među obožavateljima kraljevske obitelji, ponajviše jer je autorica dala uvid u ono što se događa 'iza scene'. Otkrila je tako da čisti kraljičin skupocjeni nakit koristeći džin i vodu, kako joj bira odjeću, ali i da se kraljica sama ne šminka jedino kada mora snimiti božićnu čestitku. Budući da Kelly ima isti broj noge kao i kraljica, upravo je ona zadužena za to da ih 'razgazi' kako je ne bi nažuljale prilikom nošenja.

Njezina knjiga prodana je u više od 100 tisuća primjeraka, a budući da je izdavačka kuća poželjela na neki način obilježiti kraljičin jubilej, spremili su reizdanje s novim poglavljima popunjenim detaljima iz protekle dvije godine.

'Ispričat će priču o svemu kroz što su članovi kraljevskog kućanstva, ali i sama Angela, prolazili protekle dvije godine kako bi kraljica bila sigurna i zdrava', poručili su.