zloupotreba imena

Drsko iskorištavanje: Josipa Lisac našla se u mreži lažnih reklama

26.09.2023 u 18:40

Bionic
Reading

Jedna od najvećih glazbenih umjetnica na ovim prostorima još je jedna u nizu poznatih osoba čije se ime pokušalo iskoristiti u svrhu prodaje i reklamiranja nepostojećih, 'čudotvornih' proizvoda

Ime poznatog hrvatskog liječnika pojavljuje se već mjesecima na internetskom oglasu koji nudi čudotvorni lijek za snižavanje tlaka, a na raznim reklamama koje se pojavljuju u cyber-svijetu završile su mnoge poznate osobe. Na listi lažnih su se našla imena poput Nine Badrić i Davora Mešrovića, a i Josipe Lisac s ciljem obmanjivanja i potencijalnog ugrožavanja zdravlja javnosti.

Naša umjetnica neugodno se iznenadila kada su je obavijestili da su njezino ime i fotografije iskorištene za prodaju sumnjivih lijekova na internetu i još više kad su razne osobe počele nazivali njezinog liječnika i ispitivati o 'čudesnom lijeku za zglobove s kojim je 'brzo izliječila bolove u koljenima i leđima bez odlaska u bolnicu ili korištenja usluga reumatologa'.

U priopćenju koje smo dobili od njezinog tima, niti ga je otkrila niti ikad koristila bilo kakve tablete za zglobove te da se mole građani da ne nasjedaju na oglase s njezinim imenom. Riječ je o još jednoj podvali i lažnom oglasu. u pitanju je i korištenje te zloporaba imena i prezimena te titula liječnika koji se vezuju uz takve lažne, agresivne i jako učestale reklame.

posebna atmosfera

Glazbena diva: Josipa Lisac održala je koncert na Trsatskoj Gradini i oduševila publiku

Pogledaj galeriju