hrvatski Wu-Tang CLAN

Dregermajster predstavlja novi album 'Dregerovo'

27.03.2019 u 19:44

Bionic
Reading

Rap super grupa Dregermajster iz Zagreba objavila je novi album naziva 'Dregerovo'. Često prozivani 'hrvatskim Wu-Tangom na steroidima', album predstavlja novi stil 'starih šaljivaca' kojim su zakucali dosad najmodernije, stilski raznolikije djelo u potpunoj spremi da njime pokore pozornice klubova i festivala

'Dregerovo' kao peti album grupe donosi aktualne teme, oslikava životne situacije postmoderne mladeži uz neozabilaznu tematiku kvarta te provokativne upadice oštrih političkih stavova, stoji u priopćenju.

Novo izdanje sastoji se od osam pjesama od kojih su već tri dobile svoje videospotove, ona za singl '2.0', 'Baterije' i izuzetno pitka 'Sve Znam', dok se kao idući potencijalni hit nameće pjevna 'Balkanjero' gdje se u ulozi gosta pojavljuje Tibor, ujedno oda nedaćama i dilemama Balkanaca u Europi, emigriranju 'trbuhom za kruhom' te letargičnom životarenju. Album je sniman u DregerBojsi studiju, a za glazbeni doprinos u vidu produkcije, mixa i mastera zaslužni su Zembo Latifa i Luka, izuzev na pjesmi '2.0' gdje je mix i master radio VRH.

Na sceni više od 10 godina, od početaka 2008. Dregermajstere su činili pojedinci hrvatskih rap grupa: BLAW:BLAW, ACC, Fetbojsi, Gamacid, TDK, K.R.A.S.T., Djubre&Kali, ONI, Sinestet, Kid&Smajl, K.L.U.B., a među aktivnim i bivšim članovima su i DJ-i te organizatori zagrebačkih večeri s korijenom u hip hopu: Fat Gold, Samo Kaos, Mad Ting, Phat Kset, Rap Slušaonica i Juicy. Sadašnju postavu čine Zembo Latifa, Želko, Bili, Johnie, Djubre, Rafaelo i Marac. Osim nastupa po brojnim klubovima i festivalima, među zapaženijim većim nastupima svakako treba izdvojiti onaj u Domu sportova kada su nastupili kao predgrupa na spektakularnom povratničkom koncertu Nereda i Stoke, navodi se u najavi.

Album je dostupan na svim streaming servisima, Youtube kanalu i na Bandcamp stranici grupe. Svoju koncertnu promociju doživjet će 26. travnja u zagrebačkom klubu KSET.