BURNO NA PRISAVLJU

Doznali smo što se krije iza odlaska velikog broja ljudi s HRT-a

29.11.2018 u 14:50

Bionic
Reading

Proteklih tjedana stječe se dojam da je na nacionalnoj televiziji turbulentnije no inače, a tome u prilog idu prekidi suradnje više djelatnika s Prisavlja. Neki će svoje profesionalne izazove naći izvan HRT-a, drugi su se možda zasitili dotadašnjeg posla, a većina njih ima zajednički nazivnik

Odlasci s televizija nisu nikakva novost ni pojava koja treba čuditi jer je proteklih godina odlazaka i transfera bilo u svim televizijskim kućama. Naravno, zbog različitih razloga i motiva, a najviše ih je bilo na Prisavlju. Da se ondje nešto ozbiljno događa, svjedoči sve veći broj odlazaka najvećih lica i autora mnogih emisija u posljednje vrijeme. Zbog čega je sve veći broj nezadovoljnika i zašto HRT ne zadržava svoje kadrove?

Najnoviji u nizu odlazaka koji je rastužio gledatelje onaj je Kornelije Benyovsky Šoštarić, popularne 'Vrtlarice' koja više neće biti dio postave nacionalne televizije.

'Što se tiče mog odlaska s HRT-a, nemam ništa posebno izjaviti. Radi se o zajedničkoj odluci mene i mog supruga', izjavila je za tportal Kornelija, čija se popularna emisija o uređivanju vrta i brizi za biljke prikazivala sedam godina.

Svoju zadnju emisiju 28. studenog odradila je i Karmela Vukov Colić, a s HRT-a navodno odlaze još neke uzdanice, poput novinarke Ivane Alfier te sportskog novinara Ante Brkljačića. No brojka će u konačnici biti puno veća, a razlog je taj što je vodstvo HRT-a svojim zaposlenicima uputilo poziv i ponudu da se prijave ako uz otpremninu žele otići s HRT-a.

Prema onome što se može čuti na prisavskim hodnicima, na taj poziv odazvalo se oko 180 zaposlenika, od čega većinu čini tehničko osoblje. S HRT-a, kao i do sada, nisu htjeli komentirati ništa vezano uz radnopravne odnose.

  • +8
Karmela Vukov Colić napustila je HRT, na kojem je provela 31 godinu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL