ŠTO ĆEMO GLEDATI?

Donosimo pregled novih serija i filmova koji stižu u listopadu: Zabava pred ekranima uz koju će duge večeri brže prolaziti

02.10.2022 u 16:44

Bionic
Reading

Sve duže večeri u listopadu kratit ćemo brojnim zanimljivim novitetima na streaming servisima. S hladnijim mjesecima ponuda se očekivano obogatila, a vrhunska glumačka i redateljska imena jamče dobru zabavu za svačiji ukus

Mr. Harrigan's Phone, Netflix, 5. listopada

Film je adaptacija kratke priče Stephena Kinga, a središtu je odnos između dječaka Craiga koji stvara posebnu vezu s povučenim milijarderom Harriganom (Donald Sutherland). Priča počinje sasvim uobičajeno, prikazujući razvoj prijateljstva između njih dvojice, počevši s Craigom koji radi neobične poslove oko Harriganove kuće za plaću po satu. Dječak kupuje iPhone za njega nakon što uplati srećku koju mu je poklonio milijarder. Na ogromnu žalost dječaka, Harrigan umire nešto kasnije. Na sprovodu Craig stavlja telefon, koji je uzeo iz kuće prije nego što su mrtvozornici otišli s tijelom, u džep starčeve jakne. Craig nakon toga naziva taj broj, a on je, na njegovo iznenađenje, još uvijek u funkciji svaki put kad se osjeća svladanim tugom i životom. No kroz te telefonske pozive iza groba događa se nešto čudno…

Mr. Harrigan’s Phone Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Luckiest Girl Alive, Netflix, 7. listopada

U središtu filma je Ani FaNelli (glumi je Mila Kunis), Njujorčanka oštrog jezika za koju se čini da ima sve: super posao u sjajnom časopisu, ubojitu garderobu i na horizontu vjenčanje iz snova u Nantucketu. No kad je redatelj kriminalističkog dokumentarca pozove da ispriča svoju stranu šokantnog događaja koji se dogodio dok je bila tinejdžerica u prestižnoj školi Brentley, Ani je prisiljena suočiti se s mračnom istinom koja prijeti razotkriti njezin naizgled savršen život…

Luckiest Girl Alive Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Redeem Team, Netflix, 7. listopada

Koristeći do sada neviđene snimke s Olimpijskih igara i materijal snimljen iza scene, dokumentarac 'The Redeem Team' govori o pohodu američke košarkaške reprezentacije na zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. nakon što su podbacili četiri godine ranije u Ateni. Dokumentarac nudi fascinantan portret izgradnje tima i sadrži pronicljive intervjue sa sportašima i trenerima, od Dwyanea Wadea i LeBrona Jamesa do Mikea Krzyzewskog.

The Redeem Team Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Derry Girls, 3. sezona, Netflix, 7. listopada

Urnebesne cure iz Derryja vraćaju se u trećoj i zadnjoj sezoni. Promjena možda konačno dolazi u Sjevernu Irsku, no srednjoškolske poteškoće Erin i njezinih prijatelja ne pokazuju znakove popuštanja.

Derry Girls, 3. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netfllix

Catherine Called Birdy, Prime Video, 7. listopada

Film redateljice Lene Dunham vraća se daleko u prošlost, točnije u srednjovjekovnu Englesku. U središtu priče je Bella Ramsey, živahna 14-godišnja djevojka iz nekoć bogate obitelji koja je zapala u tešku situaciju. Žudi za životom koji nudi nešto više od udaje za onoga tko ponudi najviše. Komedija o odrastanju adaptirana je prema hvaljenom romanu Karen Cushman iz 1994. godine.

Catherine Called Birdy Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Avenija 5 (Avenue 5), 2. sezona, HBO, 11. listopada

Komedija o svemirskom turizmu smještena 40 godina u budućnosti vraća se na ekrane s novom sezonom. Hugh Laurie glumi Ryana Clarka, kapetana svemirske krstarice 'Avenija 5', koji je uvijek na visini zadatka. Dok upravlja luksuznom svemirskom letjelicom u vlasništvu Hermana Judda (Josh Gad), kapetan Ryan Clark nađe se u problemu kada brod katastrofalno skrene s kursa - pretvarajući ono što je trebalo biti osmotjedno krstarenje u putovanje od osam godina. Radnja se nastavlja pet mjeseci nakon neuspješnog preusmjeravanja broda i prati posadu u kojoj je inženjerka Billie (Lenora Crichlow), nepredvidiv šef odnosa s klijentima Matta (Zach Woods) i vjerna desna ruka Iris (Suzy Nakamura) – koja se muči s vođenjem, smirivanjem, kontrolom i, ako je potrebno, skrivanjem od sve neposlušnijih putnika.

Avenija 5, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Uncharted, HBO, 16. listopada

Neustrašivog mladog lopova Nathana Drakea (Tom Holland) regrutira lovac na blago Victor Sullivan (Mark Walhberg) da povrati blago koje je zgrnuo Ferdinand Magellan, a prije 500 godina izgubila obitelj Moncada. Potraga postaje natjecateljska kad joj se pridruži nemilosrdni Moncada (Antonio Banderas).

Uncharted Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Watcher, Netflix, 13. listopada

Serija se temelji na stvarnoj priči o paru koji je prisiljen napustiti svoj dom nakon što prime zastrašujuća pisma nepoznatog 'promatrača', koji tvrdi da je opsjednut domom, a time i obitelji. Paranoja se uvlači u njih kad preko portafona zasvira 'Hopelessly Devoted to You', a obitelj počinje sumnjati da možda sve u susjedstvu nije tako savršeno kao što se čini. Bazirana na stvarnom slučaju iz New Jerseyja, serija dolazi iz radionice producenta Ryana Murphyja, a u glavnim ulogama su Naomi Watts i Bobby Cannavale. Glume još Jennifer Coolidge, Mia Farrow, Margo Martindale, Terry Kinney…

The Watcher Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Notre Dame, Netflix, 19. listopada

Serija se odvija tijekom noći, kada se zapalila katedrala Notre Dame, a bavi se sudbinom muškaraca i žena koji su je gasili. Dok pariški vatrogasci pokušavaju zaustaviti širenje plamena u katedrali, serija također prati likove koji se međusobno bore, vole, susreću, mrze ili pomažu jedni drugima - kako bi na kraju imali priliku krenuti ispočetka.

Notre Dame Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Izgubljeni grad (The Lost City), HBO, 21. listopada

Nakon što ju je oteo zli lovac na blago, uspješna spisateljica ljubavnih romana (Sandra Bullock) prisiljena je udružiti se sa svojim modelom s naslovnice (Channing Tatum) dok su uvučeni u krvavu avanturu u džungli koja se pokaže čudnijom od fikcije.

The Lost City Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

From Scratch, Netflix, 21. listopada

Inspirirana memoarima, ova međukulturalna ljubavna priča prati Amahle Amy Wheeler (koju glumi Zoe Saldaña), američku studenticu koja studira u Italiji te upoznaje i zaljubljuje se u Lina, sicilijanskog kuhara. Njihova burna romansa suočava se s mnogim nepredviđenim izazovima, uključujući njihovo vrlo različito podrijetlo. No kada se Lino suoči s nezamislivim zdravstvenim izazovima i budućnost para bude ugrožena, dvije se obitelji udružuju kako bi stvorile proširenu obitelj kakvu nisu mogle ni zamisliti, dokazujući da ljubav prelazi sve granice.

From Scratch Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Peripheral, Prime Video, 21. listopada

Chloë Grace Moretz i Gary Carr zvijezde su nove SF serije 'The Peripheral' temeljene na hit romanu Williama Gibsona. Smješten u dva različita vremenska okvira, film govori o mladoj ženi koja se bori da održi na okupu svoju obitelj u postapokaliptičnoj Americi, a otkriva tajnu tehnologiju koja joj daje prozor u alternativnu budućnost.

The Peripheral Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities, Netflix, 25. listopada

Oskarovac Guillermo del Toro pripremio je zbirku priča koje osporavaju sve naše tradicionalne predodžbe o hororu. Od jezovitih i magičnih, preko gotičkih i grotesknih, do klasično jezivih, ovih osam jednako sofisticiranih i zlokobnih priča (uključujući dvije originalne Del Torove priče) oživljava tim scenarista i redatelja koje je on osobno izabrao.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Good Nurse, Netflix, 26. listopada

Sumnjajući da je njezin kolega odgovoran za niz misterioznih smrti pacijenata, medicinska sestra riskira život kako bi otkrila istinu u ovom uzbudljivom trileru temeljenom na istinitim događajima. Amy (Jessica Chastain), suosjećajna medicinska sestra i samohrana majka koja se bori sa srčanim oboljenjem opasnim po život, rastegnuta je do svojih fizičkih i emocionalnih granica teškim i zahtjevnim noćnim smjenama na intenzivnoj njezi. No pomoć stiže kada Charlie (Eddie Redmayne), empatična kolega, počne raditi na njezinom odjelu. Dok dijele duge noći u bolnici, njih dvoje razvijaju snažno i odano prijateljstvo, ali nakon što niz misterioznih smrti pacijenata pokrene istragu koja ukazuje na Charlieja kao glavnog osumnjičenika, Amy je prisiljena riskirati svoj život i sigurnost svoje djece kako bi otkrila istinu…

The Good Nurse Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

All Quiet on the Western Front, Netflix, 28. listopada

Netflixov 'All Quiet on the Western Front' treća je filmska adaptacija istoimenog klasičnog romana Ericha Marie Remarqua 'Na zapadu ništa novo'. Prva verzija nastala je 1930. godine i smatra se jednim od najboljih filmova svih vremena. Druga verzija bio je film napravljen za TV i emitiran na CBS-u 1979. Knjiga je poznata antiratna priča smještena u vrijeme Prvog svjetskog rata. Priča o nekoliko njemačkih vojnika koji se bore s fizičkim i emocionalnim užasima na prvoj liniji rata, ali i kada se vrate kući. Film iz 1930. i knjiga bili su zabranjeni u nacističkoj Njemačkoj.

All Quiet on the Western Front Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Bijeli lotos (White lotus), 2. sezona, HBO, 31. listopada

Druga sezona ove Emmyjima nagrađene (nagradu za najbolju mini-seriju) društvene satire smještena je u ekskluzivni resort na Siciliji i prati podvige gostiju i zaposlenika tijekom jednog tjedna. U novoj sezoni gledat ćemo novu priču s novom glumačkom postavom, a jedino će se iz prve sezone pojaviti Jon Gries i genijalna Jennifer Coolidge u ulozi Tanye McQuoid koja opet putuje i oplakuje mamu na putovanju, a novost je da je sada udana. Novih sedam epizoda odvija se tijekom jednog tjedna u talijanskoj podružnici hotelskog lanca The White Lotus, ponovno se fokusirajući na nekoliko skupina bogatih gostiju i osoblja odmarališta koje im uslužuje hranu. Među njima su dva potpuno različita para, a glume ih Aubrey Plaza, Theo James, Meghann Fahy i Will Sharpe. Tu je, naravno, još jedan misterij ubojstva predstavljen u uvodnoj sceni premijere, ali sve sličnosti s prvom sezonom tu prestaju.

Bijeli lotos, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO