LEGENDA MODNE INDUSTRIJE

Domaći dizajneri o odlasku Karla Lagerfelda: 'Napustio nas je najveći kralj mode ikada, bez njegovog potpisa crveni tepisi više nikad neće biti isti'

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Preminuvši u Francuskoj u 86. godini života jedan od najslavnijih modnih dizajnera, ostavio je golemu prazninu u svijetu mode. Na njegov su se odlazak osvrnuli i naši modni kreatori

'Karl Lagerfeld je definitivno bio najveći dizajner i modni vizionar posljednja tri desetljeća. Uspješno je revitalizirao Chanel, postavio vlastiti brend te kreativno usmjeravao uspješni talijanski brend Fendi. Dizajner koji je uvijek diktirao sve veće promjene, ali i sam rado prihvaćao nove generacije i nove ideje. Doista, vizionar starog kova koji će svjetskoj modnoj sceni nedostajati kao jedan stup koji nas podsjeća što jest i kako treba izgledati kvalitetna moda. Mislim da se njegovo ime nikad neće zaboraviti jer je već za života postao legenda', rekao nam je Ivan Alduk.

'Otišla je najveća dizajnerska zvijezda. Ostao je još jedino Valentino od velikana kakvi su nekad bili u svijetu mode. Bio je jedini i jedinstveni po tome što je uspješno vodio više brendova pa bi čovjek mogao pomisliti da je kakav vanzemaljac. Bit će jako zanimljivo nama dizajnerima i uopće ljubiteljima mode vidjeti i pratiti što će dalje biti s tim brendovima, kako će se oni razvijati dalje, hoće li se pojaviti kakav novi štih i koje će nove zvijezde iznjedriti, a koje su bile u njegovoj sjeni', kaže Aleksandra Dojčinović.

'Kad nas napusti tako veliko modno ime kao što je Karl Lagerfeld, uvijek se pitamo kako dalje, jer kao da ce nam faliti taj dio koji je on stvarao, iako je ogromna baština koju ostavlja iza sebe. Revije Chanela koje sam sa nestrpljenjem očekivala znajući da će Karl ponovo oduševiti nekom novom vizijom... On sam u svojoj pojavnosti za koju je rekao da je karikatura samog sebe, taj divni mladi starac, modni vizionar nas je sve zadužio i na čemu mu veliko hvala', ispričala nam je Matija Vuica.

  • +7
  • +4

Karl Lagerfeld

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Bio je veliki genije i dugovječna inspiracija koji će ostaviti vječni trag na modnoj sceni', poruka je zagrebačkog dizajnerskog dvojca eNVy room, Vjeke Franetovića i Nikice Ivančević.

'Jako mi je žao što nas je napustio najveći kralj mode ikada. S velikim iščekivanjem sam uvijek pratio svaku njegovu narednu kolekciju i njegov odlazak je veliki gubitak na modnoj sceni. Bez njegovog potpisa crveni tepisi velikih filmskih i drugih festivala više nikad neće biti isti', izjavio je Ivica Skoko.

  • +26
  • +23

Chanel couture

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!